Jusup: Nemamo ambicija za ABA ligu, ovo nam je najveća nagrada!

Array

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela Lige za prvaka, priredili su košarkaši Zagreba večerašnjom pobjedom protiv Zadra na njegovom Višnjiku. Nakon utakmice, strateg Mrava Danijel Jusup bio je vidno zadovoljan pobjedom. Kako i ne bi, njegova momčad dobila je favoriziranog ABA ligaša:

Mi smo se dobro pripremili za Zadar. Već smo u onoj kup utakmici pokazali da možemo s njima igrati, a pogotovo sada kad im je otišao Florence. Naša intencija je bila da što više spuštamo loptu na Šarliju, pa i Božića, koji je također sposoban igrati leđima. Kasnije smo Zadrov pritisak razbijali s Marčinkovićem. Tu smo uhvatili zraka i rutinirano priveli utakmicu kraju. Zadovoljan sam ovom pobjedom. Ovo je svima nama nagrada za naš trud i rad. Ovo je moja treća godina u Zagrebu i mislim da se to vidi. Posebno mi je drago zbog zadarskih igrača. Oni su sigurno igrali s jednim posebnim motivom i ja im mogu samo čestitati.

O ambiciji plasmana u ABA ligu, Jusup je rekao:

Mi imamo ambiciju pobjeđivati. Nemamo pretjerane ambicije za ABA ligu. Bitno je da se trenira i igra košarka. Ova pobjeda nam je najveća nagrada. Tri kluba iz Zagreba ionako ne mogu ići u ABA ligu.

Trener Zadra Ante Nazor bio je razočaran porazom, no i svjestan njegovog uzroka:

Prvo bih čestitao protivniku koji je bio bolji i kontrolirao je utakmicu od početka do kraja. Razlika je mogla biti i veća s obzirom koliko smo mi bili dekoncentrirani. Svojim momcima ne mogu ništa zamjeriti jer je pristup bio pravi i to se vidi iz obrane većim dijelom susreta. No jednostavno se nismo mogli organizirati i uspostaviti ritam šuta i to je razlog zašto smo izgubili utakmicu.

Potaknut pitanjem novinara, Nazor je također izjavio da je osobno kontaktirao neke zadarske igrače Zagreba, no da stjecajem okolnosti oni nisu došli u Zadar.

Related Articles