Kada ćemo vidjeti bijeli dim s Višnjika?

Zadar i košarka uvijek su nepresušna tema razgovora, a kada je zadarski klub u potrazi za novim/starim trenerom, navijački puk s nestrpljenjem čeka bijeli dim s Višnjika. Danijel Jusup sjeo je na klupu svoga Zadra po peti puta u listopadu prošle godine, kada je na njoj zamijenio Antu Nazora. U nastavku sezone donio je u vitrine kluba trofej nakon trinaest godina, osvojen je Kup u predivnoj atmosferi dvorane Krešimira Ćosića, gdje je u finalu svladana Cibona. S druge strane, u regionalnoj ligi Zadar je bio na korak od ispadanja, što bi se vrlo vjerojatno i dogodilo da nije bilo koronavirusa i naknadnog proširivanja ABA lige na 14 klubova. Kada je uprava podvukla crtu, zaključeno je kako Jusup nije zadovoljio, odnosno krenuli su u potragu za novim trenerom.

Jupe je poručio da bi volio ostati glavni trener u novoj sezoni i kako smatra da je zaslužio da se s njime prvim razgovara, ipak, kako je i sam potvrdio, on nije bio prvi na redu za razgovor. U protekla dva tjedna špekuliralo se kako su glavni favoriti za preuzimanje klupe aktualni izbornik Veljko Mršić i trener KK Gorice, Josip Sesar. Nakon što je u intervjuu za Sportske novosti Sesar potvrdio kako je imao razgovor s ljudima iz KK Zadra, ali da je nakon njega odlučio ostati na klupi Gorice s kojom će sljedeće sezone igrati ABA 2 ligu, iz zadarskog kluba stigao je demantij. Čelništvo kluba odlučilo je reći kako nikakve ponude, bilo one neslužbene ili pak službene, prema Sesaru nije bilo. Na taj način, bilo je jasno kako jedan od dva najozbiljnija kandidata za preuzimanje klupe, više to nije. S druge strane, direktor kluba Longin obavio je i razgovor s izbornikom Veljkom Mršićem u Zagrebu, a navijači zadarskog kluba iz dana u dan s čežnjom čekaju rasplet te situacije. Međutim, dani prolaze, a informacije dolaze na kapaljku i dojma smo kako je svakim novim danom hrvatski izbornik sve dalje od užarene klupe kluba s Višnjika.

U posljednjim se pak danima počelo pričati kako će KK Zadar trenersku opciju pronaći unutar samog kluba. Naime, s klupe mlađih kategorija na onu seniorsku mogao bi skočiti mladi dvojac – Marko Selin i Toni Dijan. Njih dvojica u protekle su dvije sezone imali vrlo dobre rezultate, a u vidu sigurnog smanjenja klupskog budžeta za nadolazeću sezonu i okretanja igračima iz omladinskog pogona, oni su sigurno i više nego ozbiljna opcija. 

Iz naše perspektive, čudimo se što čelništvo Zadra (osim ipak mogućeg ostanka Jusupa) u nijednom trenutku nije razmatralo ono što im je pod nosom, a to je kombinacija stručnjaka s ogromnim iskustvom: profesora Slavka Trninića i Pina Grdovića. Riječ je o ljudima koji iza sebe imaju nevjerojatne reference, a obojica žive u Zadru. Znanje i riječ Pina Grdovića imaju svoju težinu diljem Europe, dok je Trninić etablirani znanstvenik i trener, čija predavanja uvijek privlače izrazitu pozornost. Kombinacija u kojoj bi Trninić u svoje ruke dobio nadzor i upravljanje strukom, a Pino Grdović vođenje seniorske momčadi, vjerojatno ne bi imala premca u Europi.

Ovako navijačima Zadra ostaje pogled prema „peki“ i osluškivanje kuloara, jer na to su već godinama navikli…

Related Articles