Maroević:”Ukić? Čini mi se da postoji obostrana želja da se vrati”

Splitski Žuti se nakon osam sezona sljedeće vraćaju u ABA ligu. U razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, predsjednik Nadzornog odbora kluba, Domagoj Maroević, progovorio je o planovima KK Splita za novu sezonu, budžetu, mogućem povratku nekih bivših igrača, ali i brojnim drugim temama…

“Prije svega plan je da u 1. ABA ligi ostanemo puno dulje nego u zadnja dva navrata kada smo ispadali nakon samo jedne sezone. Želimo biti stabilan ABA ligaš, tu nam je mjesto. Bitno nam je i da financijski budemo stabilni, da nam se ne dogodi situacija koju smo imali u sezoni 2012/13. To se sigurno neće dogoditi, imamo relativno stabilne financije. Nadamo se da ćemo do početka sezone potpisati još neke ozbiljnije sponzorske ugovore, tako da momčad koju složimo bude kompetitivna. Već dugo smo u nekim razgovorima. Želimo da ta momčad bude spoj mladih i iskusnijih, najviše sastavljena od naših, domaćih igrača.”

Zatim je odgovorio na pitanje kako će Split izgledati sljedeće sezone?

“Razgovaramo s dosta naših bivših igrača. Najvažnije je da su većina motivirani za dolazak. Veseli nas da vide Split kao poželjnu destinaciju što do prije nekoliko godina nije bio slučaj. Važno je radi imidža kluba i atmosfere stvoriti bazu domaćih igrača uz koje će se navijači lakše senzibilizirati uz klub. Ne samo Splićana, već hrvatskih igrača. Cilj nam je složiti momčad koja će više godina ostati na okupu.”

Otkrio je i koliki je budžet kluba.

“To nije nikakva tajna, budžet za momčad će biti otprilike oko 300 tisuća eura neto. Prošle sezone momčad je koštala oko 280 tisuća eura neto. Naš najskuplji igrač imao je 40 tisuća eura.”

Povratak Ukića?

“Ima još godinu dana ugovora u Francuskoj. Stalno smo u kontaktu, još od lani. Već nekoliko mjeseci intenzivno razgovaramo. U ovom trenutku smo realno najdalje otišli u razgovorima s Rokom. Čini mi se da postoji obostrana želja da se vrati. Hoćemo li to uspjeti, teško je sada reći. Sigurno bi igrač tolikog iskustva, znanja, reprezentativac bio dodana vrijednost ovoj momčad. Apsolutno ga dovodimo kao lidera momčadi, na neki način i mentora mlađima, ali igrača koji u sebi ima još dosta toga igračkog što može dati. Pogotovo što će u Spaladiumu biti kvalifikacijski turnir, mislim da bi za Roka bila idealna situacija da odigra u Splitu kvalitetnu sezonu i zaokruži tako na neki način i karijeru, Olimpijskim igrama.”

Sobin? Perić?

“Voljeli bismo kada bi se vratili. Sportski direktor i trener bi ih željeli u momčadi. Nema momčadi u Hrvatskoj koja ih ne bi željela. No, teško mi je u ovom trenutku reći koliko je to realno. Razgovaramo. Oni imaju druge, inozemne ponude. To su igrači koji su ovdje uvijek dobrodošli, možemo ih čekati.”

Cijeli razgovor pročitajte OVDJE.

Related Articles