Kadeti Centar: Vodeći bez poraza, u subotu derbi

Array

U 13. kolu I. kadetske lige Centar nije bilo iznenađenja. Prvih pet momčadi na tablici zabilježili su očekivane pobjede, a najviše problema je imao Zagreb na gostovanju u Velikoj Gorici.

Zagreb je prošao gostovanje u Gorici i tako nakon Dubrave ubilježio još jednu pobjedu u gostima koja ga približava korak bliže osvajanju trećeg mjesta. Dvojac koji vuče mrave prema pobjedama ove sezone Vuk Lazić (21) i Domagoj Čep (23) i u ovoj utakmici su bili prevaga. Gorica je pružila i više nego dobar otpor, a svoju šansu za eventualni proboj prema petom mjestu potražit će u utakmici protiv Dubrave u sljedećem kolu.

Cibona i Cedevita uoči derbija u Draženovom domu s lakoćom su svladali Zrinjevac i Petar Zrinski. Kod Cibosa koji su nastupili bez glavnih vedeta (Mazalin, Skokna, Slavica) najefikasniji je bio Mario Vatrov (22), dok su Cedevitu u pobjedi protiv posljednjeg Zrinjevca povukli Karlo Mikšić (25) i Mateo Habazin (20).

Rudeš je bio uvjerljiv protiv Samobora uz 24 koša Kreše Ljubičića, dok je Dubrava prošla Petrinju uz 23 koša Frana Matića i 18 Petra Perića.

Na tablici vodi Cedevita (12-1). Cibona je druga (12-0), a Dubrava i Rudeš imaju (8-5). Zagreb je peti (8-4). Gorica ima (6-7), Petrinja (4-9), Samobor (3-10). Petar Zrinski je deveti (2-11), a posljednji Zrinjevac (1-12).

Derbi susret 14. kola u subotu igraju Cibona – Cedevita (12.20). U subotu još igraju Petar Zrinski – Rudeš i Samobor Petrinja. U nedjelju će Dubrava ugostiti Goricu, a u ponedjeljak će Zagreb biti domaćin Zrinjevcu.

Related Articles