Kadetkinje bez šanse protiv Mađarske

U sklopu 4. kola skupine B FIBA European Challengera u Španjolskoj, Hrvatska ženska kadetska reprezentacija poražena je od Mađarske rezultatom 79:50.

Bio je ovo gotovo u potpunosti jednosmjeran dvoboj u kojem su Mađarice vodile od početka do kraja utakmice, ne dozvolivši našim djevojkama nikakvu šansu u ovom dvoboju. Na samom startu utakmice Mađarice su napravile seriju 7:0 i tu prednost kroz prvu četvrtinu konstantno održavale, a pitanje pobjednika praktički su riješile već do kraja prvog poluvremena kojeg su dobile sa 20 poena razlike (44:24).

Nastavak susreta donio je istu sliku, unatoč velikoj borbi i neupitnom htjenju kod naših cura, jednostavno nisu bile u mogućnosti na bilo koji način se približiti Mađaricama koje su u drugom poluvremenu ponešto i spustile intezitet igre, malo više griješile, no i dalje su bile neuhvatljive za naše igračice te je prednost Mađarske samo nastavila rasti.

Ovaj dvoboj još je jednom zorno prikazao razliku između zemalja u kojim se igra elitna ženska košarka, zemalja koje imaju ciljana ulaganja i jasan smjer razvoja igračica kao što je to neupitno Mađarska te sa druge strane Hrvatske koja niti u jednom segmentu ključnom za razvoj mladih igračica ne može parirati takvim zemljama, pa pokoja iznadprosječno talentirana igračica često nije dovoljna da odgovori zahtjevima dvoboja protiv reprezentacija iz puno uređenijih sredina i sistema.

Mađarsku su do pobjede predvodile Petra Toman sa 17 postignutih poena, 16 je postigla Patrícia Tímea Kókai, dok je Eszter Rátkai ubacila 11.

Kod Hrvatske uvjerljivo prvo ime bila je Lucija Banović koja je ostvarila double-double učinak s 15 postignutih poena i 12 skokova, dok nitko od ostalih nije postigao više od 7 poena.

FOTO: fiba.basketball

MAĐARSKA – HRVATSKA 79:50 (22:13, 22:11, 14:13, 21:13)

STATISTIKA

Nakon 4 kola naša reprezentacija ima polovičan učinak, dvije pobjede i dva poraza te se nalazi na 4. mjestu skupine. Nastup na turniru izabranice Željka Ciglara zaključiti će sutra utakmicom protiv Srbije u 14.30 sati. Susret možete pogledati OVDJE

FOTO: FIBA.basketball

Related Articles