Kalajžić heroj Žutih

Array

Split je u 18. kolu Druge ABA lige s 86:81 (15:21, 25:17, 25:23, 21:20) svladao slovensku Krku iz Novog Mesta. Utakmica je riješena u posljednjim minutama zahvaljujući odličnom Mati Kalajžiću (23 koša).

 Zaslužena pobjeda. Odlučile su jedna ili dvije obrane u samom finišu. Pokazali smo dobru igru, ali još uvijek ima prostora za napredak. Trudio sam se da svi ostanemo unutar 25 minuta, samo mi je Mate Kalajžić malo „pobjegao“ s minutažom. Bit ćemo svi spremni za utakmicu sa Šibenikom u petak – rekao je Splitov trener Ivica Skelin.

Junak pobjede “žutih” Mate Kalajžić, uz 23 koša, imao je četiri skoka, četiri asistencije, tri ukradene lopte, a na njemu je napravljeno šest osobnih pogrešaka.

 Teška utakmica, izvukli smo je timski. Momčadska je obrana prevladala, odvela nas do pobjede. Krenuli smo malo slabije, ali smo se dizali. Puno nam znači ovaj trijumf uoči susreta sa Šibenikom u kojem također moramo pobijediti. Što se mene tiče, uveo sam se u dobar ritam. Imali smo 15 dana treninga za vratiti formu, uspjeli smo u tome – kazao je Kalajžić.

Trener gostiju Simon Petrov čestitao je Splitu na zasluženoj pobjedi.

Opet smo primili previše laganih poena iz naših loših odluka u obrani. Ne možeš se nadati pobjedi kad domaćin zabije 86 poena – rekao je Petrov.

Related Articles