Đorđević: Predsjednici saveza moraju naći rješenje

Array

Izbornik Srbije i trener minhenskog Bayerna, Saša Đorđević, u razgovoru za Radio Marcu kazao je svoje viđenje na sukob FIBA-e i uprave Eurolige. Vidljivo je da polako svima ovaj sukob smeta jer na kraju pate igrači, ali i njihove reprezentacije. Mnogi zamjeraju FIBA-i u ULEB-u nemogućnost postizanja dogovora jer igrači sve više postaju taoci.

Đorđević je potpuno otvoreno u razgovoru sa španjolcima izrekao svoje mišljenje o aktualnom problemu.

Situacija je veoma kompleksa i jako teško se može raspraviti u 5-10 minuta. Sve je počelo s problemom u kojima se nalaze NBA igrači. NBA je prije svega biznis i kako bi profit bio veći njih zanimaju samo zdravi igrači. 2008. godine je Jose Garbajosa imao sličan problem zbog kojeg su ga na kraju Raptorsi i otpustili”.

“NBA postavlja uvjete i nameće FIBA-i da uključi Euroligu u svoja natjecanja. Tu su nastali problemi i FIBA je osnovala svoje paralelno natjecanje, Ligu prvaka. Konflikt je počeo utjecati na klubove. Nastao je hladni rat i FIBA je pritsnula “vrat” natjecanje koje pripada klubovima – Euroligu.”

“Po mom mišljenju, utakmice reprezentacija moraju ponuditi ono najbolje što imaju. No, to je nemoguće jer danas ti igrači igraju u NBA-u i Euroligi. S druge strane imamo i momke koji se puno trude i pristupaju s velikim ponosom, ali jednostavno nisu najbolji.”

“Mislim da bi predsjednici nacionalnih saveza morali sjesti zajedno i pokušati naći rješenje problema. Sve su to legendarni bivši igrači: Jose Garbajosa, Stojan Vranković, Andrei Kirilenko, Saša Danilović, Rašo Nesterović, Hedo Turkoglu. Trebali bi, po meni, donijeti zajedničko rješenje i poručiti FIBA-i: Mi tako želimo!”

“Ako u FIBA-i ne prihvate takve uvjete, onda trebaju reći da svi idemo u štrajk”

Related Articles