Srijeda, 23 lipnja, 2021
More

  Ne propustite

  Karakaš:”Najpoštenije je da majstorica odluči o prvaku”, Mršić:”Bolje ćemo izgledati u subotu”

  Split je u četvrtoj utakmici finala nadigrao Zadar (subota u 20h na Višnjiku) i izborio majstoricu koja će donijeti prvaka Hrvatske za sezonu 2020./21. Mile Karakaš ističe kako je najpoštenije da peti dvoboj odluči prvaka, ali napominje kako je posao Žutih daleko od završenog.

  “Čestitam momcima, svaka im čast. Vratili smo seriju u Zadar i to je to. Osim toga nismo napravili ništa, jer ako tu petu utakmicu ne pobijedimo, nitko se neće sjećati lijepog povratka na 2-2, nego će se pamtiti samo da je Zadar bio prvak 2021. Prema tome, posao je daleko od završenog. Slijedi nam regeneracija i priprema za majstoricu. Osim završnice prve četvrtine, kada smo nepotrebno ušli u paniku, izgubili nekoliko lopti i tako Zadru dali krila, kontroliramo smo susret praktički cijelo vrijeme. Kroz cijelu seriju se pokazuje da momčad koja osvoji skok ima kontrolu nad utakmicu. Mi smo danas skakački ponovno bili iznad njih, energija je bila fenomenalna i zasluženo smo pobijedili. Na kraju, mislim da je najpoštenije da majstorica odlučuje o prvaku, ne može biti ljepše od toga.” – rekao je Karakaš.

  Trener Zadra Veljko Mršić mišljenja je kako je ovo bila najbolja Splitova te najlošija Zadrova utakmica u seriji. Uz to, napominje kako će njegova momčad zasigurno izgledati bolje u subotu te da će napraviti sve kako bi naslov ponovno doputovao u Zadar nakon dugih 13 godina.

  “Vidjeli smo najbolju utakmicu Splita i našu najlošiju u ovoj seriji. Mi smo bili dosta bolji u prve dvije utakmice, treća je otišla na stranu Splita i dala im dosta samopouzdanja, a večeras mi nismo bili dobri i nismo izgledali kako treba izgledati jedna momčad u finalu. Nakon svega, sasvim zasluženo ulazimo u petu utakmicu i mislim da je to najpoštenije s obzirom na pokazano u cijeloj sezoni. Nije prvi put da se ovo događa, vidjeli smo to mnogo puta. Vjerujem da će navijači uz televiziju, a nadam se i oni koji će imati privilegiju ući u dvoranu, moći uživati u majstorici. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da promijenimo ovo što smo pokazali večeras te vratimo onu pozitivnu energiju iz prva dva susreta. Igramo opet na našem terenu, u drugačijim uvjetima i sigurno ćemo izgledati bolje. Napravit ćemo sve da osvojimo prvenstvo.”

   

  zadnje objave