Karlo Lebo: Dobio sam priliku i sada sve ovisi o meni

Array

Hrvatski U18 reprezentativac i junior Cedevite, Karlo Lebo, ulazi u sljedeću sezonu kao član seniorske momčadi Cedevite gdje će pokušati svojim radom izboriti se za minutažu kod trenera Maljkovića.

“Dobio sam priliku i više ne mogu tražiti. Sve sad ovisi od mene i mog rada. Naporno treniramo i čast mi je raditi s jednim od najboljih europskih trenera Božom Maljkovićem, kaže Karlo Lebo koji je pod vodstvom ovog eminentnog stručnjaka ozbiljno pokucao na vrata seniorske momčadi Cedevite.

Doduše, svoje prve minute za seniorsku momčad odigrao je za Cedevitu za vrijeme trenera Dražena Anzulovića, ali pod dirigentskom palicom Bože Maljkovića postao je dio prve ekipe, odradio kompletne pripreme i Maljković ga je stavio u najbolju ekipu Cedevite.

Iza ovog mladića iz Posušja doista su impozantni rezultati u mlađim kategorijama. Kapetan je juniorske momčadi Cedevite koja je aktualni juniorski prvak Hrvatske, bio je važna karika juniorske reprezentacije Hrvatske koja je u Litvi ove godine osvojila europsko zlato, prije dvije godine bio je član prve petorke kadetske reprezentacije Hrvatske koja je u Baru, predvođena najboljim mladim košarkašem Hrvatske Darijem Šarićem, osvojila europski kadetski košarkaški tron i okitila se zlatom.

Reprezentativne dane u Litvi, gdje nas je vodio Jakša Vulić, uvijek ću pamtiti. To je bilo nezaboravno. Momčad je bila odlična, bili smo ekipa u pravom smislu te riječi, i na terenu ali i izvan njega. Sve je bilo idealno“, kaže Karlo kojem sada preostaje dokazati se i u seniorskom uzrastu.

Pred ovim mladićem kojeg su košarkaški stručnjaci, ali i publika, zapamtili po atraktivnim zakucavanjima, po iznimno visokom odrazu i borbenosti, lijepi su dani. Nema dvojbe da će kao najmlađi član ambiciozne momčadi Cedevite učiniti sve što je u njegovoj moći da se u njoj i ustali i svojim igrama pod obručima donosi radost simpatizerima ovog zagrebačkog kluba.

Related Articles