Karlo Vragović: Možemo do naslova

Array

Jedan u plejadi Hrvatskih košarkaša u HKK Širokom je i Karlo Vragović. Karijeru je započeo u Dubravi. Iz Dubrave se uputio malo zapadnije u Cibonu, a potom u Zadar. Ovaj nekadašnji kapetan mlađih reprezentativnih kategorija za portal Crošarka progovorio je o stanju u svom sadašnjem klubu, vlastitim ambicijama i reprezentaciji.

Prije početka sezone bili ste u kombinacijama Bože Maljkovića, a sada vas evo u Širokom. Za promjenu jedna manja sredina. Odakle tamo i kako vam je?

“Točno, sezonu sam započeo s Cedevitom gdje sam prošao pripreme i prijateljske utakmice pod vodstvom Bože Maljkovića. Nakon otprilike dva mjeseca, neposredno prije početka ABA lige dobio sam poziv iz Širokog. Pošto se s Cedevitom nisam uspio dogovoriti oko uvjeta, nisam htio više čekati te sam se odlučio na prelazak. Ponajviše zbog želje za igranjem i napredovanjem te odličnim uvjetima.”

“Ispočetka mi je trebalo vremena da se prilagodim. Nakon Zagreba i Zadra stigao sam u novu manju sredinu. Međutim u košarkaskom smislu jednako velika kao i dvije prethodne. Ekipa mi je puno pomogla na adaptaciji. Uz to većinu suigrača poznavao sam od prije. Sve u svemu, dobro sam se snašao.”

Dugačka sezona je iza vas. Spasili ste se u zadnjim kolima od ispadanja iz ABA lige, a sada ste u finalu prvenstva BiH. Kako ste zadovoljni svojim igrama ove sezone?

“Pa moram priznati da je sezona bila užasno teška, ali ujedno i zanimljiva. Svaka utakmica za nas je kao i za većinu klubova bila od izuzetne važnosti. Do posljednjeg kola praktički se još ništa nije znalo. Mislim da smo zasluženo zadržali status ABA ligaša, a to je i bio cilj koji je stavljen na početku sezone ispred nas.”

“Trenutno smo u finalu BiH prvenstava. Samim ulaskom ispunili smo sve ciljeve, a osvajanje tog prvenstva bio bi šlag na tortu. Naravno, neće biti nimalo lako. Igramo protiv vrlo jake Igokee koja se ove sezone pokazala odličnom ekipom.”

“Zadovoljan sam svojim igrama no isto tako sam svjestan da se uvijek može i mora bolje. Trudim se iz dana u dan napredovati i ispraviti greške. Mislim da sam ovu sezonu dobro iskoristio i napredovao te sam s većinom utakmica zadovoljan.”

Izgubili ste prvu finalnu utakmicu. Kakva je atmosfera sada u klubu? Možete li do naslova?

“Prvu utakmicu u finalnoj seriji smo izgubili. No serija je duga, igra se na tri pobijede, a sve utakmice do kraja bi mogle biti izjednačene. Trebamo ispraviti greške koje smo radili u toj prvoj utakmici. Siguran sam da uz korekciju još nekih detalja možemo u sljedećoj utakmici do pobijede, a potom i do nove titule.”

“Trenutno je atmosfera dobra. Ljudi u klubu se trude i pokušavaju riješiti neke probleme. Svi smo svjesni da nije nimalo lako u ova teška vremena. Naše je da se koncentriramo na treninge i utakmice. Ponavljam, svi mi u klubu se nadamo da možemo i ove godine do još jednog naslova prvaka.”

Svake sezone pa tako i ove Široki ostaje bez nekoliko nositelja igre. U čemu je tajna konstantnog uspjeha i promoviranja mladih igrača?

“U dogovoru s klubom, Darko Planinić otišao je u Maccabi. Svi smo bili jako sretni zbog njega jer nije mala stvar igrati za tako veliki klub. Normalno da nam je u nastavku sezone nedostajao njegov učinak, međutim ima tu dosta kvalitetnih igrača. Trener je vrlo pametno nadomjestio Darkov odlazak i izborili smo ostanak u ABA ligi.”

“Mislim da je Široki svjestan svojih mogućnost. Jedan je od rijetkih klubova na ovim prostorima koji konstantno proizvodi mlade igrače. Rad s mlađim selekcijama na čelu s trenerom Romeom Bilinovcem i cijelog tima je izvrstan. Pogotovo bih istaknuo rad kondicijskog trenera Mate Brekala koji već dugi niz godina radi fenomenalan posao. Ne samo s prvim timom, već i s ostalim uzrastima.”

“Domaći mladi igrači dobivaju priliku za napredak i dokazivanje i mišljenja sam da je to jedini pravi put. Uvjeren sam da će Široki na već kultnoj Pecari i u budućnosti igrati kvalitetnu košarku i biti prepoznatljiv u ABA ligi.”

Sezona se bliži kraju. Kakvi su vam planovi za sljedeću sezonu? Ostajete li u Širokom?

“Treba završiti ovu sezonu do kraja što je bolje moguće. Potom ću sjesti sa svojim agentom D.Kraljevićem i ljudima iz Širokog i razgovarati o nastavku suradnje. U ugovoru postoji opcija o ostanku no postoje detalji oko kojih se treba dogovoriti. Najvažnije mi je da budem u sredini u kojoj ću dobiti priliku za napredak i gdje ću moći pokazati svoje znanje i kvalitetu. Tri godine igram ABA ligu i vrijeme je da preuzmem još više odgovornosti te da napravim još jedan iskorak naprijed.”

Repeša je sada i službeno izbornik. Možete li prokomentirati zbivanja oko reprezentacije? Koliko daleko možemo na prvenstvu?

“Pratio sam sve vezano na tu temu jer zadnje tri godine sam na popisu B reprezentacije. Mislim da je trenutno najbolje rješenje Jasmin Repeša. Znanje i iskustvo je neupitno. Uostalom on je vodio ekipu kroz kvalifikacije. Imamo odlične igrače i uvjeren sam da možemo daleko dogurati. Svi željno iščekujemo neku medalju s velikih natjecanja. Neće biti lako, ali želim im mnogo sreće i zdravlja jer će im zasigurno trebati.”

“Što se tiče B reprezentacije, spominjane su Mediteranske igre. No po zadnjoj informaciji čini mi se da se neće ići pa samim time neće biti B reprezentacije. Ako ću imati slobodno ljeto iskoristit ću ga za individualni rad da ispravim neke stvari koje će me učiniti boljim igračem. Radit ću i sa svojim kondicijskim trenerom Krešimirom Tomaškom da iduću sezonu dočekam što bolje spreman. Nadam se da ću ovo ljeto diplomirati ili ako ništa, rješiti još tih nekoliko ispita i približiti se toliko željenoj diplomi. Sve u svemu bit će radno.”

Hvala Karlu na utrošenom vremenu, a portal Crošarka njemu i njegovu klubu želi puno uspjeha u nastavku sezone i karijeri.

Related Articles