#234

Karlo Žganec: Boli me, ali mislim da nije puklo

I dok su njegovi suigrači iz juniorske reprezentacije većinom odabrali ABA ligaše gdje pokušavaju ukrasti koju minutu više, Karlo Žganec je u Zagrebovom dresu na A1 parketima jedan od ponajboljih igrača svoje momčadi. To su pokazale i brojke koje su mu donijele trenutno prvo mjesto u poretku za Crošarka najkorisnijeg igrača lige.

Danas su Mravi igrali na Kozali gdje su izgubili od Kvarnera u derbiju kola. U prvoj četvrtini Karlo je morao napustiti igru zbog ozljede noge i nije se vračao do kraja utakmice. Izgleda da ipak nije ozbiljno kako se činilo u tom trenutku. To nam je potvrdio sam Žganec:

“Krivo sam stao i iskreno desni zglob. Boli me, ali mislim da nije puklo. Više ću znati sutra, nadam se da ću moći nesmetano nastaviti s treniranjem i igranjem.”

Prve dvije utakmice odigrao je fantastično. Valorizacije 31 i 26, 15 prosječnih poena, 8,5 skokova i 4,5 asista su brojke koje se očekuju od iskusnih, a ne od zaštićenog godišta.

“Moram bit zadovoljan, trener Jusup mi daje slobode, a ja mu to nastojim vratiti dobri igrama. Mlada smo momčad i fali nam malo iskustva. Međutim, radimo dobro i nadam se da će nam se to vratiti” – rekao je mladi reprezentativac Hrvatske, a o današnjem porazu je dodao:

“Mislim da smo malo prenervozno otvorili utakmicu, visoki igrači su nam brzo ušli u problem s prekršajima i nismo imali rješenja za njihove visoke igrače Škifića i Radića. Kao momčad nismo odigrali onako kako znamo i Kvarner je zasluženo uzeo dva boda.”