Karlo Žganec i Domagoj Bošnjak na All-Star utakmici BWB kampa

Array

U Moskvi je  završeno 11. izdanje Basketball Without Borders kampa. Ovaj kamp podržavaju NBA liga i FIBA, a  okupio je 44 talentirana mlada igrača iz 25 europskih država. Među njima su bili i 17-godišnji mladi reprezentativci Hrvatske Karlo Žganec i Domagoj Bošnjak.

“Bilo je sjajno, organizacija je bila na visokom nivou, imali smo odlične uvjete za rad, kao i za druženje s igračima iz ostalih europskih država. Sigurno će mi ovo iskustvo puno  pomoći u daljnjoj karijeri. Radili smo s velikim košarkaškim imenima poput Brooksa, Cardinala, Kirilenka, Shveda i Mozgova te s košarkaškim legendama kao što su Šarunas Marciulonis, Sergei Panov i Alexander Volkov. Neponovljivo iskustvo”,  rekao je Karlo Žganec za Crošarku.

Košarka bez granica globalni je zajednički NBA i FIBA projekt koji se do sada održao u 17 gradova u 15 država svijeta. Kroz programe je prošlo 140 sadašnjih i bivših NBA igrača, 100 trenera i 1.500 mladih igrača iz 100 država. Više od 20 sudionika Košarke bez granica je izabrano na NBA draftu.

Na moskovskom kampu posebni gosti su bili NBA igrači iz Rusije – Andrej Kirilenko i Alexey Shved (Minnesota Timberwolves) te Timofey Mozgov (Denver Nuggets), a uz njih s mladim košarkaškim nadama su radili i MarShon Brooks (Brooklyn Nets), Danny Green (San Antonio Spurs) te Šarūnas Marciulonis.

BWB kamp trajao je četiri dana, a prvi dan je rezerviran za utvrđivanje razine igračkih sposobnosti i talenta. Nakon toga sudionici uz pomoć FIBA i NBA trenera i igrača usavršavaju svoje vještine, a posljednji dan je rezerviran za All-Star utakmicu najboljih polaznika na kojemu su sudjelovali i mladi reprezentativci Hrvatske.

“Domagoj Bošnjak, moj suigrač iz reprezentacije, je također bio sa mnom. Obojica smo odabrani za nastup na All-Star utakmici u kojoj je naša ekipa i pobijedila”, rekao je Karlo Žganec.

Spomenimo da je za najkorisnijeg igrača All-Star utakmice izabran Nedim Burza (1995.), mladi reprezentativac BiH iz KK Sparsa.

Iskoristili smo priliku priupitati Karla i o njegovim planovima, o pričama da će igrati kao zaštićeno godište u Zagrebu te o statusu ozljede brata Brune Žganeca.

“Istina je, treniram za sada sa seniorima KK Zagreb i juniorima Feniksa. Imam neke opcije u inozemstvu, ali ne bih o tome. Bruno je napokon danas dobio zeleno svjetlo od liječnika te će polako podizati intenzitet treninga.  Za sada trenira s juniorima Feniksa, a ako bi se odlučili za inozemstvo, išli bi u paru.”

Related Articles