Humanitarna akcija Udruge Veliko srce malom srcu i ŽKK Novi Zagreb

Array

Predstavnice udruge “Veliko srce malom srcu”, neprofitne, humanitarne udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima i Ženski košarkaški klub “Novi Zagreb”, hrvatski predstavnik u ženskoj Euroligi, danas su postigli dogovor o novoj humanitarnoj akciji, koja će zasigurno pomoći ovoj neprofitnoj udruzi u nabavci financijskih sredstava za kupnju suvremenog laboratorija za kateterizaciju i angiokardiografiju srca u djece.

Naime, ove sezone će posjetitelji svih utakmica ŽKK Novi Zagreb, i to u svim natjecateljskim kategorijama, od mlađih kadetkinja do Eurolige, plaćati ulaznice. Iako će se raditi o simboličnoj cijeni ulaznica, posebno za mlađe kategorije, sav prihod od prodaje biti će doniran i uplaćivan na račun udruge Veliko srce malom srcu. Iako cijene pojedinačnih ulaznica još nisu određene, kao ni cijene godišnjih ulaznica i paketa, očekuje se da bi ukupni prihod doniran na račun udruge mogao iznositi oko 50.000 kn.

“Svaki roditelj najbolje zna kako se osjeća kada mu je dijete bolesno, a pogotovo ako se rodi sa srčanom manom i kad svaki dan strepi nad svojim djetetom. Zato smo svi mi u upravi kluba, a svi smo roditelji, kao i neke od naših igračica, jako osjetljivi na potrebe ovih malih djevojčica i dječaka, kao i njihovih roditelja. Roditelja, koji vode svakodnevnu bitku za svoju djecu. Jedan zaista mali korak u našoj društvenoj ulozi, koju svaki sportski kolektiv ima, je da pomognemo onima koji su potrebiti. Mi smo proteklih godina često pomagali djeci bez roditeljskog doma, ove smo sezone odlučili da pomognemo udrugu “Veliko srce malom srcu”. Vjerujemo da će roditelji naših malih igračica, naši navijači i svi ljubitelji ženske košarke, koji će dolaziti na naše utakmice, podržati ovu humanitarnu akciju, jer ova hrabri mališani i njihovi roditelji zasigurno trebaju našu pomoć”, rekao je predsjednik ŽKK Novi Zagreb, Vladimir Ivanković.

“Ponosne smo što ćemo na dresovima nositi znak ove humanitarne udruge. Dobro je činiti dobro”, rekla je kapetanica Novog Zagreba i hrvatske reprezentacije, jedna od najboljih europskih igračica, Sandra Mandir.

Prvu službenu utakmicu, s kojeg će prihod biti doniran udruzi Veliko srce malom srcu, Lupice će igrati 26. rujna 2012. godine protiv beogradskog Partizana.

Za više informacija možete posjetiti internetsku stranicu udruge Veliko srce malom srcu – http://velikosrce-malomsrcu.hr/.

Related Articles