Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Karlo Žganec primio Crošarka MVP nagradu za najkorisnijeg igrača lige

  Utakmicom u nedjeljnoj matineji između Zagreba i Križevaca u Trnskom, okončan je prvi dio A1 lige. Domaća momčad stigla je do slavlja te potvrdila prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici.

  - Advertisement -

  Portal Crošarka redovito je pratio A1 mušku ligu, a izvješća sa svih utakmica možete pronaći na našim stranicama. Ove sezone smo uveli rubriku Crošarka MVP koja je nakon svakog kola, ovisno o igri pojedinca i momčadi, dala pet najboljih igrača. Zbrojem bodova po završetku prvenstva dobili smo pobjednika. Radi se o igraču Zagreba Karlu Žganecu.

  Iako je odigrao tri utakmice manje, Karlo je bio uvjerljiv. Ukupno je skupio 28 bodova, a prvi pratitelj i igrač Kvarnera, Jure Škifić, u 17 prvenstvenih susreta uknjižio je 16. Zagrebov krilni centar u 15 dvoboja prosječno je bilježio 13,7 poena, 8 skokova i 3,7 asistencija uz valorizaciju 22,5. Uspjeh je tim veći ako uzmemo u obzir da se radi tek o 18-godišnjaku kojem je ovo prva prava seniorska sezona.

  Poredak u 18. kolu Klub Index Bodovi
  1. Srđan Subotić Split 56 5
  2. Karlo Žganec Zagreb 53 4
  3. Miralem Halilović Zagreb 48 3
  3. Pavle Marčinković Zagreb 48 3
  5. Petar Marić Zabok 46 1
  5. Filip Najev Split 46 1
  5. Antonio Vlaić Zabok 46 1
  Ukupni poredak Klub Ut. Bodovi
  1. Karlo Žganec Zagreb 15 28
  2. Jure Škifić Kvarner 2010 17 16
  3. Miralem Halilović Zagreb 18 15
  3. Petar Marić Zabok 18 15
  3. Ivan Mikulić Alkar 18 15
  3. Luka Žitko Alkar 18 15
  7. Ronald Ross ** Jolly JBŠ 9 14
  8. Srđan Subotić Split 17 14
  9. Dejan Meznarić Darda 18 14
  10. Ivica Radić ** Kvarner 2010 11 12

  *Index se mjeri formulom: (valorizacija_ukupna + valorizacija+/-) / 2 * koeficijent(pobjeda=2, poraz=1), a u poretku kola mogu biti maksimalno tri igrača iz iste momčadi. U ukupnom poretku u slučaju istog broja bodova prednost ima igrač s manje odigranih utakmica.

  ** Napustili svoje momčadi

  S obzirom na to da je titula matematički bila osigurana kolo prije kraja lige, netom prije početka današnje utakmice, u ime portala Crošarka, Darko Novosel je Žganecu predao kristalnu plaketu za najkorisnijeg igrača lige.

  plaketa

  Darko Novosel uručuje Karlu Žganecu nagradu
  Darko Novosel uručuje Karlu Žganecu nagradu

  Mladi reprezentativac bio je sretan zbog nagrade, ali i svjestan činjenice da ga očekuje još puno posla u nastavku sezone, ali i karijere:

  Drago mi je što sam izabran za MVP-a lige. Ova nagrada mi je pokazatelj da dobro radim, ali i poticaj da tako nastavim dalje. Zahvalan sam suigračima i stručnom stožeru jer su i oni zaslužni za ovu nagradu.

  Sada nam slijedi kraća stanka da se pripremimo za Ligu za prvaka u kojoj ćemo ići utakmicu po utakmicu pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Mlada smo momčad i nemamo nikakve imperative, ali isto tako želimo ostvariti što je moguće bolji rezultat.

  Ovim putem uredništvo portala se zahvaljuje Košarkaškom klubu Zagreb koji je prepoznao naš rad i omogućio dodjelu nagrade na utakmici. Želimo im sreću u daljnjem dijelu natjecanja, a Karlu, kao i ostalim suigračima, što bolji plasman ove sezone i sreću u daljnjem dijelu karijere.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE