Krajnji rezultati odlično organiziranog turnira veterana u Zadru

Array

Kao što smo i najavili, donosimo Vam krajnje poretke najboljih momčadi turnira, te rezultate finalnih dvoboja i onih odigranih za titulu treće pozicioniranih momčadi.

Kategorija 35+ za muškarce:

U finalu je momčad Pet Bunara svladala AG Sjaj rezultatom 65:49, dok je u borbi za treće mjesto zagrebačka Mladost bila bolja od Mostara 20:0, bez borbe.

1. Pet Bunara
2. AG Sjaj
3. Mladost Zagreb
4. VKK Mostar

Kategorija 40+ za muškarce:

Split je u finalnoj utakmici svladao Montenegro s 61:54, a Devil’s advocates Zagreb Tuzlu u susretu za treću poziciju, s 52:58.

1. Split
2. Montenegro
3. Devil’s advocates Zagreb
4. Tuzla

Kategorija 45+ za muškarce:

Vitalac iz Splita nije uspio biti bolji od MORH-a, koji je tijesno slavio s 54:55. Vojvodina Novi sad zauzela je treće mjesto svladavši izraelski Maccabi Tel-Aviv rezultatom 56:66.

1. MORH
2. Vitalac Split
3. Vojvodina Novi Sad
4. Maccabi Tel-Aviv

Kategorija 50+ za muškarce:

VKD Štajerska osvojila je turnir u konkurenciji najstarijih momčadi. Krajnji rezultat finala u kojem su svladali Beograd bio je 62:69. Luxuris Slovenija odlazi kući s osvojenim trećim mjestom, pobjedom nad selekcijom FIBA World, 48:71.

1. VKD Štajerska
2. Beograd
3. Luxuris Slovenija
4. FIMBA World

Kategorija 30+ za žene:

U jedinstvenoj skupini, kategorija 30+ za žene iznjedrila je Splićanke kao pobjednice. One su u četiri odigrana susreta ostvarile sve četiri pobjede i otišle na jug sa zlatnom medaljom u vlasništvu.

1. Split
2. ŽVKK Zagreb
3. Bučke Maribor
4. Montenegrine
5. Zadar

Kategorija 40+ za žene:

I u kategoriji 40+ veteranke Splita bile su najbolje. U finalu su porazile suparnice iz Novog Sada rezultatom 47:35. Ekipa iz Ljubljane svladala je ruski Spartak iz St. Petersburga 41:24 i osvojila treće mjesto.

1. Split
2. Novi Sad
3. Ljubljana
4. Spartak St. Petersburg

Ovogodišnji masters veterana u Zadru opravdao je sva očekivanja. Organizacija, po svjedočenju mnogih igrača, bila je na vrhunskoj razini i u tom smislu nije bilo nikakvih zamjerki. Upravo zbog toga, može se reći da je ovo natjecanje bilo i odličan uvod u Svjetsku ligu koja se u Zadru održava u travnju sljedeće godine, kao i naredni masters veterana koji je zakazan za rujan 2015.

Related Articles