Katsikaris i Repeša “zaobišli” pravilo ACB lige

Array

Dosadašnji trener Bilbaa, Fotis Katsikaris, novi je izbornik ruske reprezentacije unatoč pravilu ACB lige, koje ne dopušta simultano vođenje kluba u Španjolskoj i reprezentacije, a slijedio je primjer Jasmina Repeše.

Klubovi su prije i prosvjedovali zbog te odluke ACB lige, a budući da promjena nije bilo, pojedini treneri morali su nekako zaobići to pravilo. Prvi koji se jako dobro snašao bio je izbornik naše reprezentacije, Jasmin Repeša, koji još uvijek vodi Unicaju.

Naime, to pravilo uspio je zaobići potpisivanjem ugovora na jednu godinu, a ljeti, između ugovora, ima vremena baviti se reprezentacijom. S HKS-om ima prešutni dogovor kako će se vratiti dovršiti posao, ali o tome, naravno, javno ne smije ništa govoriti.

Nakon Repeše, na jednak način snašao se već spomenuti Katsikaris. On će nasljediti Davida Blatta te postati novi izbornik reprezentacije Rusije do 2016. godine.

“Fotis će u reprezentaciji biti angažiran samo u ljetnom razdoblju. Nismo od njega tražili da napusti Bilbao, sam je želio ostati i na klupi svog kluba,” potvrdio je predsjednik Ruskog košarkaškog saveza Aleksandr Krasnenkov.

Izjava predsjednika Saveza izazvala je burne reakcije u Španjolskoj, a očekuje se reakcija ACB lige.

Related Articles