Ciboni nakon juniorske utakmice Kup Dražena Petrovića

Array

Kadeti Cibone su na krilima CROŠARKA MVP Antonija Jularića upisali prvu pobjedu protiv Cedevite. Za sada sve ide prema željama Nevena Spahije, da kadeti i juniori ostvare pobjede kako bi njegova momčad bez imperativa ušla posljednju u utakmicu.

Cibona je prošlu sezonu doživjela pravo razočaranje i nije ostvarila plasman na završnicu, skupo ih je stajao poraz od Osječkog sokola na poluzavršnici u Dubravi. Cedevita je došla do finala u kojemu je pokleknula od Splita, prosuvši +23 iz prvih 20 minuta.

Favorit je Cibona koju predvodi Marko Arapović uz odličnu ’97 generaciju, ali nažalost danas neće nastupiti kadetski reprezentativac Nik Slavica. Na strani Cedevite zbog stare ozljede neće igrati Lovro Mazalin.

[rezultat id=573]

1. četvrtina: Na tribinama se okupio popriličan broj ljudi. Za Cibonu startaju: Skokna, Kumanović, Tomić, Zubac i Arapović, a za Cedevitu: Jacović, Osolnik, Šabić, Zebić i Lončar. Mladi Vukovi su odlično otvorili utakmicu te nakon prve četiri minute imaju prednost od 12:0. Cibosi su samo dizali svoj tempo te nakon prvog dijela ostvarili značajnu prednost od 36:10 ponajviše zahvaljući Arapoviću i Skokni koji su postigli 9, odnosno 7 poena.

2. četvrtina: Nevjerojatno loša igra Cedevite nastavlja se i u drugom periodu, dok s druge strane možemo vidjeti samo odličnu obranu i atraktivne poteze u kojima uglavnon sudjeluju Zubac i Skokna. Arapović je i dalje najbolji strijelac utakmice, ubacio je 15 poena, a rezultat na poluvremenu je 57:20.

3. četvrtina: Dominacija Cibone se nastavlja, te im nakon tri četvrtine već možemo upisati u drugu pobjedu u Kupu Dražena Petrovića. Zubac i Arapović i dalje rade nered Cedevitinoj obrani. Cedevita se ipak uspjela malo podignuti pa se razlika malo smanjila. Sad je “samo” +34 za Cibonu. Dvorana se ubrzano počinje puniti, na tribinama je preko 600 gledatelja.

4. četvrtina: Juniori Ciboni su ostvarili uvjerljivu pobjedu s kojom su donijeli prvi trofej svojoj momčadi. Najefikasniji igrač utakmice je Zubac s 25 poena, a odličan je bio i Arapović s 21 poenom.

Related Articles