“Kinezi” protiv Kineza pobjedom započeli Stankovićev kup

Array

Na stranu sve poteškoće oko praćenja utakmice iz kineskog Shenzhena, hrvatska košarkaška reprezentacija uspješno je odradila posao protiv domaćina na startu Stankovićevog kupa. Pobjeda od deset koševa viška mogla je biti i mnogo veća, ali i sam će izbornik Aco Petrović najvjerojatnije nakon utakmice reći kako konačan rezultat možda i nije u prvom planu.

Od samog starta i vodstva 11:3 otvorili smo utakmicu na željeni način. Nije u njoj participirao samo Jakov Mustapić, ali su zato razveselila mnoga imena. Napose visoki igrači. Ivan Buva zabio je Kinezima 30 poena uz pet skokova, a Tomislav Zubčić nadodao je 23 koša i osam “boardova”. Vjerovali ili ne, to su bili jedini “dvoznamenkasti” dečki što se rubrike strijelaca tiče.

Petrović je većinu vremena odigrao u petorci Mavra – Bilinovac – Božić – Zubčić – Buva. Probali su Bošnjak, Ramljak i Širko, no vremena za zavrtiti ima još. Već sutra u 10 ujutro protivnici su Nijemci koji su u prvom dvoboju dana sa svojim rezervnim sastavom pobijedili reprezentaciju Egipta. Po viđenom u obje utakmice, Hrvatska bi ovaj turnir mogla osvojiti, budući da je prikazala najviše voljnog momenta i borbenosti.

Kinezima smo uzeli 40 skokova, zabili devet trica i asistirali 15 puta. I statistički, ali i izvedbeno bili smo bolji. Možda najbolji opis igre domaćina bio je – poput prijenosa uživo. Malo krenu, malo stanu, dovoljno da ih borbe željni momci u kockastim dresovima nadigraju stalno prisutnom dozom agresije.

Stanković Cup – 1. kolo

Kina – Hrvatska 71:81 (8:28, 18:13, 17:24, 28:16)

Hrvatska: Mustapić, Ramljak 7, Čakarun 3, Zubčić 23, Božić 2, Mavra 3, Buva 30, Bilinovac 3, Junaković, Vranković, Širko 5, Bošnjak 5

Related Articles