KK Gorica protiv prvaka Slovačke započinje natjecanje u Alpe Adria Kupu

KK Gorica danas debitira u Alpe Adria Cupu, a prvi protivnik Gorice bit će prvak Slovačke koji dolazi iz Spišske Nove Vesi kako se nekada i zvao klub. 2020. godine promijenili su ime u Vitezove (Rytieri) i odmah osvojili slovačko prvenstvo. Osim ovog trofeja u svojoj vitrini imaju i 2 slovačka kupa što je veliki doseg za relativno mladi klub koji nije još ni punoljetan (osnovan 2004.).

Okosnicu momčadi čini nekoliko internacionalaca i par slovačkih reprezentativaca tako da je riječ o izuzetno snažnom protivniku. Najveća opasnost Gorici prijeti od dva Amerikanca (Dennis i Dressler) te tri srpska košarkaša (Stevanović, Lužaić i Gavrilović).

Vitezovi su već odigrali jednu utakmicu u ovom natjecanju – poraženi su na gostovanju u Posljkoj protiv Dabrowe Gornicze rezultatiom 93:85.

Trener Gorice Josip Sesar na raspolaganju ima sve igrače: “Kreće novo natjecanje Alpe Adria Cup; gdje je već odigrano jedno kolo u našoj grupi u Poljskoj, a ekipa iz Poljske pobijedila sa 8 razlike našeg protivnika. Spremamo se za utakmicu prema pripremljenom skautingu iako imamo težak raspored sa 3 utakmice u 7 dana. Spišski je dobra momčad sa 3-4 stranca i ostatkom domaćih slovačkih igrača. Prema pripremi imamo svoju šansu u toj utakmici iako je to prva međunarodna utakmica za sve nas i trebamo se dobro pripremiti te odigrati bolje nego protiv Alkara kako bi došli do pobjede.”

Utakmicu je najavio i najbolji pojedinac posljednjeg prvenstvenog susreta protiv Alkara, Marko Baković: “U utorak igramo prvu utakmicu sa ekipom iz Slovačke u Alpe Adria Cupu gdje se želimo isprobati na drugom međunarodnom tržištu. Spišski je dobra ekipa i bit će zanimljiva utakmica. Cijelo natjecanje je teško unaprijed predvidjeti nakon godinu dana pauze , ima mnogo dobrih momčadi, gdje svaka ekipa može svakoga pobijediti. Između utakmica se igra domaće prvenstvo, ali idemo utakmicu po utakmicu i pokušati što više utakmica pobijediti kako bi prošli u sljedeći krug.”

Zbog tehničkih uvjeta vezanih uz epidemiološke odredbe za  prvu domaću utakmicu Alpe Adria Kupa neće biti slobodne prodaje ulaznica, a broj posjetitelja u dvorani bit će strogo ograničen. Čim se stvore tehnički uvjeti za veći broj gledatelja i potpuno poštivanje propisanih sigurnosnih i epidemioloških mjera, bit će otvorena i slobodna prodaja ulaznica za buduće utakmice.

Izravni prijenos utakmice možete pratiti na YouTube kanalu KK Gorica.

FOTO: KK Gorica/Nenad Mudrinić

Related Articles