Petak, 27 svibnja, 2022
More

  Bikovi su eksplozivno otvorili međunarodnu sezonu

  U utorak 28.9.2021. u Gradskoj sportskoj dvorani napokon je krenula i međunarodna sezona za KK Goricu u svojoj prvoj sezoni u natjecanju Alpe Adria Cup.

  Na domaćem parketu uvertiru u natjecanje je igrala protiv prvaka Slovačke, ekipe Spišski
  Rytieri. Početak utakmice je očekivano bio laganiji dok igrači nisu vidjeli kako protivnici dišu, zbog čega je rezultat tijekom prve četvrtine bio izjednačen.

  Nakon doze samopouzdanja igrači su počeli opuštenije igrati a čime je rasla razlika u rezultatu i kvaliteti, da bi na poluvremenu Gorica vodila sa 14 poena razlike. Nakon odmora prednost domaćina sve više raste u odnosu na ekipu iz Slovačke, da bi u jednom trenutku iznosila čak i 30 poena razlike (73:43). Svakom akcijom dolazi do izražaja timska igra domaćih igrača što je rezultiralo visokom pobjedom domaćina rezultatom 93:69.

  Ekipu Gorice predvodili su Mate Kalajžić sa 16 poena, 5 skokova i 8 asistencija. Njemu uz bok bio je Marko Baković s 15 koševa. Izvrstan je bio i Emil Savić s 13 koševa te Dino Cinac s 11 poena.

  Goričkim orkestrom sjajno je dirigirao Borna Kapusta s 13 asistencija.

  U redovima gostiju najveći otpor pružao je Michal Batka s 20 koševa i 5 skokova, a najboljeg pomagača imao je u Ivanu Gavriloviću s 13 poena.

  STATISTIKA

  Izjava trenera KK Gorica, Josipa Sesara:
  ”Mislim da smo odigrali jednu dobru utakmicu, nismo imali puno saznanja i njihovih utakmica kako bi napravili opširniju pripremu. Tijekom utakmice smo tražili njihove nedostatke i sve smo ih dobro iskoristili. U zadnjoj četvrtini se igralo sa velikim brojem poena. Mogu biti zadovoljan i čestitam dečkima na pobjedi.”

  Izjava igrača KK Gorice, Mate Kalajžića:
  ”Prva europska utakmica, ušli smo sporije na početku, ali smo vidjeli da možemo igrati sa njima kao i sa svima u hrvatskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ovako odigrati i u sljedećim utakmicama.”

  Izjava trenera BK Spišski Rytieri, Štefana Sviteka:
  ”Čestitam domaćoj ekipi, koja nam j e pokazala kako se igra moderna i brza košarka. Nismo igrali dobro, osim prve četvrtine i kraja utakmice kada je već sve bilo odlučeno. Moramo se vratiti nakon ovog poraza i naučiti na greškama kako bi u budućnosti igrali bolje.”

  Foto: Nenad Mudrinić / KK Gorica

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave