KK Split predstavio novo igračko i trenersko pojačanje

Array

Vedran Vukušić, 29-godišnji krilni centar nakon dvije sezone provedene u KK Cedeviti, karijeru nastavlja u gradu podno Marjana.

Podsjetimo, Vukušić je Cedevitu pojačao prije dvije godine, u ljeto 2010. kada je zajedno s Robertom Trohom iz Cibone prešao u Tedeschijev klub potpisavši dvogodišnji ugovor kojeg je ispoštovao do kraja.

Interes Cedevite da zadrži Vukušića je postojao, no on je ipak odlučio za nastavak karijere na Gripama gdje će morati smanjiti svoja primanja što mu nije toliko bitno kao kemija koju vidi u toj momčadi prepunoj mladih i domaćih igrača. Dodaje i da mu je bila želja zaigrati za prvu momčad Splita te se nakon više od deset godina izbivanja želio vratiti u klub. Svjestan novog izazova za ovu mladu, talentiranu momčad, regionalne lige, nada se i kako će im pomoći svojim velikim igračkim iskustvom kako da ostvare što bolji rezultat, tako i u njihovu igračkom sazrijevanju.

Službeni početak priprema za nadolazeću sezonu, klub je osim predstavljanjem, za svoje trenutno stanje, velikog igračkog pojačanja, obilježio i predstavljanjem novog trenera, Mladena Erjaveca, prošlosezonskog trenera KK Svjetlost Brod i nekadašnjeg igrača KK Splita.

Sam Erjavec izjavio je kako je kod ekipa koje trenira fokus prvenstveno na obrani, što bi se trebalo poklapati s filozofijom vođenja ovako mlade momčadi, pogotovo u utakmicama koje će igrati protiv mnogo starijih, zrelijih i iskusnijih kolega u momčadima koje nastupaju u ovosezonskom izdanju regionalne lige.

Prvi test u regionalnoj ligi Splićani će imati na Gripama protiv Crvene Zvezde.

Osim što je odradio neke prekovremene sate u ljetnoj pauzi kako bi osigurao akviziciju Vukušića i novog trenera, sportski direktor, Nikola Vujčić, zadržao je i gotovo sve igrače iz prošle sezone, a trenutno je upitan status Luke Babića koji je “zapeo za oko” nekolicini klubova.

Sam Vujčić je izjavio da kreće na pripreme zajedno s momčadi, a paralelno s nastojanjima da nastavi igračku karijeru, brine i o rješavanju dugova iz prošlosti koji još uvijek pritišću klub.

Related Articles