OI (Ž): Kreće borba za medalje

Array

Nakon napornog nadmetanja u skupinama olimpijske igre u momčadskim sportovima prelazi u zanimljivi, zaključni dio natjecanja. Nažalost u ženskoj košarci bez naših predstavnica no usprkos tome biti će iznimno zanimljivo za sve ljubitelje košarke.

SAD – Kanada 15.00

Iako se radi o četvrtfinalu velikog turnira i samim time je važnost susreta na visokoj razini, ovdje bi pobjednik trebao biti poznati i prije početka susreta. U dvoboju dvije ekipe sa sjevernoameričkog kontinenta bolja je reprezentacija SAD-a. Kanađanke su samim ulaskom u drugi dio ostvarile najveći uspjeh u njihovoj povijesti i sve što naprave u ovom susretu biti će dodatan bonus za njih. U njihovim redovima tokom cijelog prvenstva najkonstantnija igračica je Kim Smith koja je na prosjeku od 14 poena po susretu i od nje bi trebala prijetiti najveća opasnost Amerikankama. Kod Amerikanki četiri igračice imaju dvoznamenkast broj pogodaka po susretu, a najefikasnija je Angel Mccoughtry sa 13 poena.

Australija – Kina 17.15

U drugom susretu dana sastaju se Australija i Kina, gdje ulogu favorita preuzimaju košarkašice iz Australije. No Kineskinje imaju najboljeg strijelca dosadašnjeg dijela olimpijskog turnira u Nan Chen koja postiže 17,6 poena po susretu. Kod Australki najefikasnija do sad je bila kapetanica Lauren Jackson sa 15,2 poena po susretu. Australke su u svojoj skupini bile druge sa jednim porazom iz pet utakmica (od Francuske nakon produžetaka) dok su Kineskinje bile treće u svojoj skupini sa dva poraza iz pet utakmica (SAD i Turska su bile bolje).

Turska – Rusija 21.00

U reprizi finala prošlogodišnjeg Europskog prvenstva bi još jednom trebali gledati jako zanimljivu utakmicu. Iako su tamo slavile Ruskinje u ovom susretu Turska je blagi favorit jer su do sad na prvenstvu pokazivale bolju igru. Kod obje ekipe se u grupnom dijelu natjecanja niti jedna igračica nije previše istaknula i najjače oružje im je kolektivna igra. Najbolji strijelci u obje ekipe su naturalizirane Amerikanke (Kod Rusije Becky Hammon sa 9,2 poena po susretu dok je kod Turkinja Quanitra Hollingsworth sa 10,6 poena po susretu).

Francuska – Češka 23.15

U posljednjem susretu četvrtfinalna sastaju se ekipe Francuske i Češke. Francuskinje koje igraju uz SAD najbolju košarku na ovom turniru su apsolutni favoriti ovog susreta. Još uvijek neporažena ekipa igra susret protiv ekipe Češke koja se polako diže u formi kako natjecanje ide kraju, ali po dosad prikazanom na turniru nemaju velike šanse u ogledu sa Francuskinjama. Najefikasnija u dosadašnjem dijelu turnira kod Češke je Eva Viteckova sa 14,8 poena po susretu, dok kod Francuske je to Celine Dumerc sa 14,4 poena po susretu.

Related Articles