KK Zadar: U ponedjeljak četvrti krug upisa dionica

Array

U utorak je  službeno završen i treći krug  upisa dionica u procesu preoblikovanja Košarkaškog  kluba Zadar iz Udruge  građana u Športsko dioničko  društvo. U njemu nije bilo  upisa dionica, što se moglo i  očekivati, s obzirom da je bio namijenjen samo onim članovima kluba koji su dionice  već upisali u drugom krugu. A tada je 69 članova upisalo  255 dionica, odnosno  uplaćeno je 63.750,00 kuna.  Ukupno je u prva tri kruga  uplaćeno 1.063.750,00 kuna, odnosno 4.255 dionica,  što predstavlja 17,73 posto  ukupnog broja dionica.

“U prva tri kruga se nije  dogodilo ništa dramatično i  neočekivano, ni u pozitivnom ni u negativnom smislu.  Grad je ispunio svoju obvezu i u prvom krugu uplatio  milijun kuna, u drugom se  upisao određeni broj članova  kluba, prošao je i zakonom  predviđeni treći krug i sada  napokon dolazi na red četvrti, kada se otvara mogućnost svim zainteresiranima da postanu dioničari KK  Zadar” kaže Darko Kasap,  predsjednik povjerenstva za  preoblikovanje kluba.

Četvrti krug počinje u ponedjeljak 3. rujna u osam sati i traje do 27. rujna u 16  sati, a otvoren je za sve domaće i strane pravne i fizičke  osobe.

“Očekujemo da će se odazvati svi oni koji žele da  KK Zadar postane moderan europski klub, s visokim ambicijama u regionalnoj ligi i  domaćim natjecanjima te  nastupima u Euroligi. Svi  imaju mogućnost postati  dioničari, odnosno suvlasnici i sudjelovati u upravljanju  klubom. Svatko, tko smatra  da može doprinijeti radu,  prosperitetu i boljim rezultatima kluba sada će imati  priliku da to učini” ističe  Kasap.

A da takvih ima potvrdila  je i prva pripremna utakmica u novoj sezoni.

“Kada na jednu trening  utakmicu, uz naplatu ulaznica, dođe dvije tisuće ljudi,  to je pokazatelj da je Zadar  doista grad košarke, te da navijači vole i respektiraju  KK Zadar kao “brend”.”

U četvrtom krugu ostalo je  za upisati i uplatiti 19.745  dionica, a da bi preoblikovanje uspjelo potrebno je  prikupiti početni temeljni  kapital u iznosu od šest milijuna kuna.

“Sadašnja uprava je praktički uspjela stabilizirati  klub, koji je bio na rubu  ponora i vodi ga u mirne  vode. Nadam se da će se u  konačnici pojaviti i neki  značajniji strateški partneri  koji će omogućiti da klub  dosegne vrhunske sportske  rezultate. U četvrtom krugu  svakako očekujemo i sudjelovanje tvrtki, koje su do  sada pratile KK Zadar kroz  sponzorske ugovore” kaže  Kasap.

Nakon toga preostat će još  odraditi peti krug, u kojemu  će se porezne obveze kluba  pretvoriti u dionice Grada  Zadra koji će tako postati  većinski vlasnik (Vlada RH  je već dala suglasnost). Ako  sve prođe prema planovima i  željama, a nema razloga da  tako ne bude, KK Zadar bi  krajem listopada trebao postati Športsko dioničko  društvo, te tako okrenuti novu stranicu u svojoj povijesti.

Related Articles