FIBA Masters 3X3: Vilniusu Istanbul, Splićani love vizu za Miami

Array

FIBA 3×3 World Tour dostiže svoj vrhunac. Nakon niza regionalnih turnira, četiri Mastersa, preostao je još samo jedan u Madridu i veliko finale u Miamiju.

Do sada je svoje mjesto na finalnom Mastersu osiguralo devet ekipa, još dvije će to napraviti sljedeći vikend na turniru u Madridu, a za posljednje dvanaesto organizator će dodijeliti pozivnicu.

Na Mastersu u Sao Paulu finale je izborio Neuquén (Argentina), u Vladivostoku Khabarsovsk i Vladivostok (Rusija), u New Yorku San Juan (Portugal), Moskva (Rusija), Edmonton (Kanada) i Denver (SAD), a na današnjem u Istanbulu vizu za SAD izborio je pobjednik Vilnius iz Litve i finalist, ekipa Bukurešta iz Rumunjske.

Sljedeći vikend je na rasporedu nama najzanimljiviji Masters, onaj u Madridu. Splićani Duje Kaliterna, Božo Vrdoljak, Toni Mindoljević i Toni Vitali u konkurenciji 15 ekipa boriti će se za preostale dvije karte. Samo finalisti putuju u SAD i to s dobrim džeparcem. Pobjednik turnira dobiva 12.000 dolara nagrade, a finalist 5000.

Splićani se nalaze u skupini B, a protivnici će joj biti Ženeva, Prag, Pariz i Torino. Sve utakmice u skupini igraju 7. rujna, a plasman u četvrtfinale osiguravaju po dvije prvoplasirane ekipe iz skupina te dva najbolja treća mjesta.

Podsjetimo, Statisti iz Splita svoje mjesto u Madridu izborili su na Masters turniru Intersport Basket Toura koji se održao u Rijeci, a prije dva tjedna trijumfirali su i na prestižnom turniru u Lipiku.

Related Articles