Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Klaudia Periša nakon potpisa za talijanski Broni: Motivacije ne nedostaje

  24-godišnja Šibenčanka, Klaudia Periša nova je članica talijanskog prvoligaša Della Fiore Bronija.

  Za kratak komentar zamolili smo aktualnu hrvatsku reprezentativku, daje li joj potpis dodatnu motivaciju i mirnoću pred početak EuroBasketa u Francuskoj i Španjolskoj.

  “Zadovoljna san potpisom za Broni i prilici da se dokažem u talijanskoj ligi. Svakako da mi pronalazak kluba daje jednu dodatnu mirnoću pred sam EuroBasket, a motivacije ne nedostaje.”

  U talijanskom klubu nedaleko od Milana, bile su još dvije naše reprezentativke, Nina Premasunac i Ivana Tikvić. Jesi li te savjetovale?

  “Nina i Ivana su već branile boje Bronija i imale su samo riječi hvale te mi je to svakako dalo sigurnost u samom potpisivanju.”

  180 centimetara visoka košarkašica može pokrivati sve vanjske pozicije. Prošlu sezonu završila je u njemačkom Inexio Royals Saarlouisu gdje je bilježila 10 koševa, 5 skokova i 2.8 asistencije, dok je u prvom dijelu sezone bila dio španjolskog prvoligaša Zamarata (4.1 poen, 2.3 skoka).

  Kroz dosadašnju karijeru na domaćim je parketima branila boje Šibenika u kojem je i ponikla, dok je u inozemstvu igrala u Poljskoj (Widezew Lodz), Turskoj (Bellona Kayseri Basketbol) i Belgiji (Belfius Namur). U sezoni 2011/12 sa Šibenikom je bila viceprvakinja Hrvatske, a u sezoni 2012/13 i finalistica kupa Ružice Meglaj-Rimac.

  Prethodno je bila članica i svih mlađih reprezentativnih selekcija Hrvatske.

  “svakako da uzbuđenje raste”

  Naše seniorke u ponedjeljak putuju za Francusku, Strasbourg, gdje će u četvrtak 17. lipnja u 21:00 sat odmjeriti snage protiv domaće ekipe. Ima li već nervoze?

  “Ne bih rekla da se osjeća neka nervoza, ali svakako da uzbuđenje raste. Spremne smo.”

  Klaudia Periša (desno) – broj 4

  Kakva su očekivanja od predstojećeg EuroBasketa ?

  “Očekivanja su najprije da prođemo skupinu bez puno poteškoća, a nakon toga da pokušamo ostvariti što bolji rezultat.”

  Gdje leži vaša prednost?

  “Naša prednost je mladost, sposobne smo da na brzinu i poletnost pariramo iskusnijim ekipama. Ako se budemo držale skupa kao i cijele pripreme, ne sumnjam u nas.”

  Za kraj nam reci, koliko si zadovoljna odrađenim pripremama i samim pripremnim utakmicama?

  “Odradile smo dobar posao, idemo sa 7 pobjeda na Euro i nismo mogle bolje poželjeti. Kompletne smo i vjerujem u nas.”

  I mi vjerujemo u vas, Klaudii hvala na javljanju, želimo ti što uspješniji EuroBasket, pa potom nastavak karijere u jakoj Serie A.

  Foto: Fiba.basketball

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave