Pokrenut stečajni postupak nad Cibonom zbog duga od 74.052 kune

Trgovački sud u Zadru pokrenuo je, prema prijedlogu više sudske savjetnice Anamarije Kovačić Milković, skraćeni stečajni postupaki nad Košarkaškim klubom Cibona! Zagrebački klub u trenutku podnošenja zahtjeva, a radi se o veljači ove godine, bio je 120 dana neprekidno u blokadi, a kako nije uspio podmiriti dugovanje od 74.052,63 kuna Fina je podnijela zahtjev za provođenjem postupka, piše portal 057info.

Cibona je prošle godine s velikim ambicijama ušla u sezonu – zadržala je talentiranog Roka Prkačina, platila visoke odštete za dovođenje Matea Drežnjaka i Tonija Nakića, čak i Zadru “preotela” Darka Planinića… Sve to, čini se, bez pokrića – u silnom razbacivanju nestalo je novca, preminuo je mecena Milan Bandić, a troškovi su došli na naplatu. Sredinom sezone nekoliko je igrača (zbog blokade?) napustilo klub, Cibona je nanizala poraze i na kraju ispala u polufinalu HT Premijer lige.

Zadarski sud, kojemu je slučaj delegiran s drugog suda, pozvao je direktora Cibone Domagoja Čavlovića da u roku od 15 dana podnese ovjerovljeni popis imovine i obveza dužnika na propisanom obrascu, dok vjerovnici u roku od 45 dana mogu predložiti otvaranje stečajnog postupka. Ako do toga ne dođe, Sud će smatrati da je dužnik nesposoban za plaćanje te zaključiti skraćeni postupak, odnosno ugasiti klub. Teško je ipak vjerovati da će do toga doći zbog 70-ak tisuća kuna duga…

Related Articles