Klaudia Periša ponovno u dresu Namura!

Klaudia Periša nakon tri godine ponovno u Namuru.

Hrvatska reprezentativka Klaudia Periša (183-SG/F-96) i sljedeću sezonu provest  će u Belgiji, ali dres Kortrijk Spursa zamijeniti će onim Namur Basketa. Biti će to za nju ponovni povratak u redove ovog belgijskog prvoligaša čije je boje već prethodno branila 2020. godine.

Za Kortrijk Spurs u prethodnoj je sezoni odigrala je 18 ligaških utakmica u kojima je prosječno bilježila učinak od 14,3 poena, 6,6 skokova i 2,7 asistencije. Bila je jedna od najvažnijih karika ovog tima. koji je na koncu stigao do četvrtfinala play-offa gdje ih je zaustavio upravo Namur.

Kroz dosadašnju karijeru na domaćim je parketima branila boje Šibenika u kojem je i ponikla, dok je u inozemstvu igrala u Poljskoj (Widezew Lodz), Turskoj (Bellona Kayseri Basketbol), Belgiji (Belfius Namur,Kortrijk Spurs), Španjolskoj (CD Zamarat), Italiji (Pallacanestro Treviso, PF Broni) i Njemačkoj (Royal Saarlouis).

U sezoni 2011/12 sa Šibenikom je bila viceprvakinja Hrvatske, a u sezoni 2012/13 i finalistica kupa Ružice Meglaj-Rimac.

Vraćam se u Namur odakle imam lijepa sjećanja. Razgovarajući sa klubom, ponajprije trenerom svidjela mi se ideja za nadolazeću sezonu. U ovom trenutku smatram da je to dobra opcija za mene, da opet imam priliku igrati jače utakmice kao Eurocup i nastaviti se poboljšavati u svakom smislu.  Izjavila je nakon potpisa za naš portal Klaudia Periša

Related Articles