Odobren trogodišnji plan financiranja KK Zadar

Gradsko vijeće odobrilo je trogodišnji plan financiranja Košarkaškog kluba Zadar. U slijedeće dvije godine dobit će po milijun, a 2026. 663 tisuće eura, odobren je i kredit za sanaciju postojećih dugova.

Gradsko vijeće je na današnjoj izvanrednoj izglasalo novi ugovor s KK Zadar, ali i jamstvo za novi kredit kluba.

Tako će KK Zadar uskoro moći uzeti kredit od 840 tisuća eura, dok im je izglasavanjem ugovora u prve dvije godine iz gradske blagajne zagarantirano milijun eura, a treću godinu 663 tisuće eura od novog saziva vijeća.

Dodajmo ovome da su se na sjednici našla dva amandmana Akcije mladih, jedan o tome da se Grad Zadar obaveže do pojave strateškog partnera svake godine isplaćivati jedan posto proračuna klubu, a drugi da se KK Zadar prepusti korištenje i upravljanje sportskom dvoranom Krešimira Ćosića. Oba amandmana Akcije mladih su odbijena.

Zahvaljujemo vijećnicima koji su prepoznali naš trud i izglasali ove odluke. Odobrenjem kredita Klubu je omogućena otplata dugovanja igračima, stručnom stožeru i dobavljačima za sezonu u kojoj je osvojen naslov državnog prvaka u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, kao i otplatu većine ranijih dugovanja. Radi se o ljudima koji su u svakom trenutku davali sve od sebe, vjerovali u uspjeh, pokazali karakter i vjerujemo da će veliki dio njih ostati s nama i u sljedećoj sezoni.

Odluka o financiranju do 2026. godine Klubu donosi stabilnost u sljedećem dvogodišnjem razdoblju i mogućnost da momčad i dalje bude kompetitivna u nacionalnim i regionalnim okvirima.

Zadar ide dalje! Pred nama je puno posla, želimo zadržati kvalitetu koju imamo i što organiziraniji dočekati novu sezonu. Vjerujemo da ćemo opravdati očekivanja vlasnika, navijača i svih građana Zadra te s ponosom pronositi ime našeg grada gdje god budemo nastupali, poručila je v. d. direktorica Vana Dundov.

Related Articles