Klub za Dubrovnik život znači

Array

Kao i mnoga druga mjesta u Hrvatskoj i Dubrovnik ima svog prepoznatljivog košarkaškog entuzijasta, čovjeka koji voli i vodi dubrovačku žensku košarku. To je sportski direktor ŽKK PGM Ragusa iz Dubrovnika Zdravko Kitin. Čovjek koji je prošle sezone Ragusu vodio kroz A2 ligu i sa samo jednim porazom u kvalifikacijama izborio povratak u Prvu hrvatsku ligu za košarkašice. Iznimno zadovoljni što su svojim pobjedama hrvatski košarkaški jug spojili sa Hrvatskom, a i mi što smo “portalski most” izgradili s onima o kojima se baš tako često i ne piše, porazgovarali smo o PGM Ragusi uoči početka nove sezone.

Uspjeli ste se vratiti u A1 ligu. Što za Dubrovnik znači imati ženskog prvoligaša?
“Imati prvoligaša za naš grad znači biti živ, biti prva liga jer ovdje nitko ništa drugo ne cijeni, biti u kontaktu sa cijelom Hrvatskom i normalno živjeti. Pored našeg grada, to hrvatska javnost treba znati, još samo pet njih u Hrvatskoj imaju i mušku i žensku košarku u Prvoj ligi. Da podsjetim to su Split, Šibenik, Zadar, Zagreb i Rijeka.”

S kojim rosterom igračica otvarate ovogodišnju sezonu? Jeste li se pojačavali?
“Roster nam je ostao isti od prošle godine u A2 ligi kada smo u kvalifikacijama imali samo jedan poraz, a natrag u Dubrovnik vratili smo našu Ivonu Matić koja je, kako vam je poznato bila u Novom Zagrebu. Pokušavamo vratiti kući i M. Nadovezu, a na studij je došla igračica Solina A. Malada i svi smo još jednu godinu zajedno, stariji smo i iskusniji za to vrijeme i to je za nas najveći dobitak i najveće pojačanje.”

Što Vi očekujete od ove sezone?
“Očekujemo daljnju stabilizaciju i rast kluba i u organizacijskom smislu ali i u onom rezultatskom. Za slijedeću sezonu mislimo vratiti u Dubrovnik tri naše igračice Ivonu Bogoje (Zenica), Kristinu Benić (Jolly JBS Šibenik) i Carmen Miloglav (završava školovanje u USA), pa ćemo onda vidjeti gdje smo stvarno u Hrvatskoj. Mislimo da su naši ciljevi ostvarivi jer i prije nekoliko godina smo bili jedne godine treći, druge godine četvrti u Hrvatskoj i idemo prema tome cilju korak po korak ili kako ovdje kažu kod nas – skalin po skalin.”

Tko su po vama favoriti lige, a tko će se boriti za opstanak?
“Prvak će se tražiti između tri kluba – Novog Zagreba, Gospića CO i Jolly JBS Šibenika – dok su svi drugi na istim startnim pozicijama, a znam da ova dva kluba što su ušla u Prvu ligu, Split i Ragusa, neće ove sezone ispasti iz nje.”

Sudjelujete i u novoutemeljenoj regionalnoj ligi. Koliko Vam ona pomaže i pomaže li vam uopće u pripremi ekipe za državno prvenstvo? Zašto ste se odlučili igrati tu ligu?
“Igranje ove nove ženske regionalne lige (WBFAL) pomoći će našim igračicama da za malo novaca dobiju još više utakmica. Liga je zamišljena da bude u regionalnom trokutu Šibenik – Sarajevo – granica Albanije te se nadam da ćemo već za dvije godine doći do dvanaest klubova sudionika u toj ligi. Jedni smo od osnivača te lige i ne mislimo odustati od nje jer do sada su sve te regionalne lige postale relativno uspješne sa zadovoljavajućim brojem klubova.”

Related Articles