Kokoškov:”Uspjeh momčadi pripada igračima, treneri preuzimaju odgovornost”

Array

Igor Kokoškov novi je izbornik srpske košarkaške reprezentacije, objavio je na svojim web stranicama Srpski košarkaški savez. Tim povodom, novi izbornik obratio se javnosti:

“Ovim imenovanjem mojoj obitelji i meni je ukazana velika čast. Sretan sam da sam dobio mogućnost da kao izbornik vodim nacionalni košarkaški tim Srbije. Dobro mi je poznato koliko ljudi u Srbiji vole i podržavaju košarkašku reprezentaciju. Također, poznato mi je kakvi su naši rezultatski standardi koje su svojim uspjesima desetljećima gradile prethodne generacije igrača i trenera. Očekivanja naših navijača od nacionalnog tima su uvijek bila velika, ali ambicije igrača i trenera uvijek su najveće. Toga sam apsolutno svjestan. Svaki košarkaški trener sa ovih prostora sanja da postane izbornik nacionalog tima”, poručio je Kokoškov, i objasnio svoje motive:

“Moj glavni motiv da se prihvatim ovog posla je upravo jaka osobna emocija i želja da se poslije 20 godina rada u NBA i više od deset godina rada u FIBA-i sa drugim nacionalnim momcadima konačno vratim tamo odakle sam krenuo – u Srbiju. U tom smislu, za mene je izbor za izbornika našeg nacionalnog tima profesionalni zadatak koji ne može da se uporedi ni sa jednim drugim sportskim izazovom do sada. Detalji našeg ugovora nisu tajna, ali to ne bi trebalo da budi prioritet javnosti u ovom trenutku, kao što nisu bili prioritetni ni meni pri potpisivanju istog. Moje trenersko razmišljanje se bazira na tome da se svaki uspješan tim, prije svega, gradi na kreativnošću i sposobnostima samih igrača tog tima. Mi u Srbiji nikada nismo oskudijevali u košarkaškom talentu. Zbog toga će moj posao biti da igrače pripremim, pomognem im i da donosim odluke u najboljem interesu tima. Igrači sa kojima sam do sada radio znaju da je moj stav da ‘uspjeh momčadi uvijek pripada igračima, a da treneri preuzimaju odgovornost'”. -zaključio je Igor Kokoškov.

Related Articles