Utakmica Prve hrvatske košarkaške lige prekinuta zbog kiše!

Iako smo navikli na svakakve vijesti vezane uz hrvatsku košarku, ova je nadmašila sve. Naime, u subotu se u sklopu Prve hrvatske košarkaške lige (drugi razred hrvatske košarke) igrala utakmica između domaćina KK Sesveta i KK Rudeša. Prvi vodstvu gostiju 36:39, dvorana u Jelkovcu počela je prokišnjavati, a delegat utakmice u dogovoru sa sucima i trenerima momčadi odlučio je istu prekinuti:

“Kod rezultata 36:39 morali smo stati. Iako smo počeli i naši kadeti su stalno brisali pod, nije se moglo dalje, postalo je opasno u trenutku kad je protivnički igrač u punom trku poskliznuo se i pao. Srećom, prošlo je bez ozljede, no mogao se tom prigodom i teško ozlijediti. Stoga smo u dogovoru jedno i drugo vodstvo ekipa sa sucima i drugim službenim osobama odlučili da se utakmica prekine, te naknadno odigra ostatak utakmice”, rekao nam je predsjednik KK Sesvete Ivica Granić dodajući kako je ovo prvi slučaj, koliko on zna, da je košarkaška utakmica morala biti prekinuta zbog kiše. Ili bolje rečeno zbog prokišnjavanja i to novog krova.

Podsjetimo, radi se o potpuno novom objektu, 17. svibnja 2017. godine na velikoj je svečanosti sportsku dvoranu zajedno s bazenom otvorio gradonačelnik Milan Bandić. No, već nakon nekoliko mjeseci uočeni su nedostaci na objektu i od tada je više puta intervenirano prema mjerodavnima da se ispravi ono što je loše napravljeno ili izvedeno, no očito da u gradskim službama netko spava na ušima.

“Kontinuirano šaljemo obavijesti o spomenutom problemu, Holdingu kao vlasniku objekta, Zagrebgradnji kao izvođaču radova, te na znanje gradskim službama o spomenutom problemu. I doista bili su tu već više puta malo negdje nešto zasilikoniraju, tako mi se barem čini i odu”, rekao nam je Marko Kovačević , ravnatelj Srednje škole Jelkovec koja upravlja objektom, napominjući da se ovaj problem očito neće moći riješiti s tubom silikona, negoli malo većim zahvatom.