Košarka u kolicima: Hrvatska ostala bez finala, danas za treće mjesto protiv Latvije

Hrvatska reprezentacija košarkaša u kolicima poražena je u polufinalu Europskog prvenstva Divizije B. Bolja je bila Litva s rezultatom 70-63.

Hrvatska je dobro ušla u utakmicu. Nakon izjednačenih prvih 5 minuta rade seriju 10-2 te se odvajaju na prvu značajniju prednost.

Drugu četvrtinu koševima otvaraju Demirović i Štimac te Hrvatska odlazi na +7, no Litva se brzo vraća i izjednačava rezultat 3 minute prije poluvremena. Do odmora Hrvatska koševima Vujice, Demirovića i Štimca ponovno stvara malu prednost i na poluvrijeme se ide sa +5 (42-37).

Hrvatska ponovno sjajno ulazi u treću četvrtinu – Demirović radi seriju 7-0 i Hrvatska odlazi na najveću prednost na utakmici (+12). Nažalost, Hrvatska igra tu upada u crnu rupu, do kraja četvrtine jedino Demirović upisuje još dva poena i Litva u zadnji period odlazi sa minimalnim zaostatkom (51-49).

U zadnjoj četvrini igralo se koš za koš, Hrvatska je održavala prednost no Litva je uspješno držala korak s našom reprezentacijom. Četiri minute prije kraja Litva uspijeva izjednačiti rezultat (59-59) te  serijom 15-4 u lome utakmicu i rezerviraju svoje mjesto u Diviziji A.

Utakmicom je ponovno dominirao Ademir Demirović koji je susret završio s 30 poena, 20 skokova, 4 asistencije, 4 ukradene lopte i 2 blokade, a pratio ga je Štimac sa 17 poena, 9 asistencija i 6 skokova. Kod Litve najbolji strijelac bio je Žymantas sa 18, Bucinskas je zabio 15, a Ciaplinskas 12.

Velika šteta za naše reprezentativce koji su 35 minuta bili bolji od neporažene Litve koju u finalu čeka Austrija.

Naše reprezentativce danas očekuje utakmica za treće mjesto protiv Latvije, a susret počinje u 15h.

FOTO: IWBF Europe

Related Articles