Košarkaši Jolly JBS-a započeli pripreme, potpisao i Oršulić

Array

Iako još uvijek nekompletni, košarkaši Jolly Jadranske Banke Šibenik pod ravnanjem trenera Hrvoja Vlašića započeli su pripreme za novu sezonu.

Prvom okupljanju javili su se Baljkas, Gulam, Katura, Mihaljević, Ross, Vlaić i Vrlika iz prošle sezone, nedavno pristigli Marijan Čakarun i Luka Petković, te novi igrač u šibenskim redovima – Hrvoje Oršulić. Splićanin Oršulić (203, 29), koji može igrati na obje krilne pozicije, dolazi iz mađarskog kluba Kecskemeti, gdje je prošle sezone prosječno bilježio 8,6 poena i 5,4 skoka, a još je nastupao za matični Split, te Zadar, belgijski Bree i mađarski PVSK. Tomislav Gabrić dobio je zasluženi dvotjedni odmor nakon osvajanja europskog zlata s U18 reprezentacijom Hrvatske, te svjetske bronce s U17 reprezentacijom, a kroz probu će se za mjesto u ekipi pokušati izboriti dvojica igrača. To su Riječanin Nikica Šljuka koji je lani igrao u gruzijskom klubu Olimpi, te dvadesetogodišnji Puljanin Alex Percan, koji je prošle sezone nastupao u austrijskom prvoligašu Arkadia.

“Očekuje nas veliki rad, da kvalitetno prođemo kroz ovaj bazični dio, da se pripremimo dobro, da se uigramo i da početkom rujna počnemo sa serijom odigravanja prijateljskih utakmica. Otvaramo petog rujna utakmicom protiv Kaštela, bit će i utakmica s ruskim ekipama koje se nalaze ovdje, Surugutom, Samarom, turniri u Širokom Brijegu i Dubrovniku, naš turnir. Čekamo pojačanje na poziciji petice i onda ćemo vidjeti kroz pripremni period hoće li nam trebati na vanjskoj poziciji ili ispod koša još koji igrač. Pa ćemo onda reagirati kroz sam taj pripremni dio,” izjavio je trener Hrvoje Vlašić za portal Sportnet.hr, te nadodao kako je cilj za sljedeću sezonu zadržati istu poziciju, a po mogućnosti učiniti i korak više.

Nadodajmo i kako je klub u ozbiljnim pregovorima oko angažmana mladog centra Domagoja Bubala, s kojim bi se zatvorila pozicija petice koju je i spomenuo trener Vlašić.

Related Articles