Košarkaši Zadra započeli s pripremama!

Nova sezona službeno je započela za košarkaše Zadra, prvo okupljanje u Krešinom domu je bilo danas ujutro u 10 sati. Prije početka treninga održala se press konferencija na kojoj su sudjelovali novi glavni trener, Ivan Perinčić, kapetan Dominik Mavra i direktor Željko Žilavec.

“Mislim da će sezona biti zanimljiva i napeta, mi smo se osvježili kadrovski. HT Premijer liga počinje 18. rujna dok ABA liga počinje tjedan dana kasnije,” kratko je rekao direktor Željko Žilavec.

Željko Žilavec (FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin)

“Drago mi je da smo svi skupa ovdje i da idemo svi zajedno u još jednu sezonu. možemo biti sretni i zadovoljni što smo sačuvali veliki dio ekipe od prošle sezone. Mislim da će to biti velika prednost što smo već drugu sezonu svi skupa na okupu od početka, uz dobra pojačanja Lukovića i Drežnjaka. Stvarno se veselim onome što nas čeka ove godine,” izjavio je kapetan Dominik Mavra.

Dominik Mavra (FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin)

“Nova sezona je pred vratima, jako se veselimo onome što je ispred nas. Mislim da smo odradili dobar posao u pripremnom periodu što se tiče ekipe, kostur je ostao skoro isti kao što je bio prošle godine s nekim malim dodacima. Stvarno sam presretan što mogu trenirati ovu grupu igrača. Zahvaljujem se klubu na ukazanoj prilici, to je za mene jedna velika privilegija i velika odgovornost prema ljudima koji su mi dali ovu šansu. Napravit ćemo sve od sebe na napravimo što bolji rezultat ove godine. Prošla sezona je bila jako dobra, ali u sportu je tako da se sve to jako brzo zaboravlja. Danas je novi dan, novi početak sezone i veselimo se tome,” istaknuo je trener Ivan Perinčić.

Ivan Perinčić (FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin)

Ivan Perinčić je na početku priprema imao na raspolaganju 10 igrača. Duje Brala i Krševan Klarica će se priključiti ekipi kad se vrate iz reprezentacije dok će se Justin Carter priključiti malo kasnije u kolovozu.

Igrači koji su bili prisutni na prvom treningu su:

Martin Junaković
Dominik Mavra
Aleksandar Bursać
Uroš Luković
Domagoj Vuković
Filip Paponja
Tomislav Buljan
Dario Drežnjak
Antonio Jordano
Antonio Sikirić

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Related Articles