Košarkašice Jollyja uvjerljivo do trofeja, Splićanke treće

Array

Završnog dana prvog memorijalnog turnira u čast Josipu Slamiću-Primu odigrani su susreti za treće i prvo mjesto. Na kraju su košarkašice Jollyja uvjerljivo osvojile turnir, a treće mjesto pripalo je nakon neizvjesne utakmice košarkašicama Splita.

Zadar – Split 54:55 (7:6, 23:16, 38:42)

Zadar: Erslan M. 13, Majstorović 12, Balić 9, Štrmelj 7, Frakin 6,Cvjetković 5, Bodrožić 2
Split: Puljić 14, Goleš 12, Parunov 10, Zovko 9, Roje 8,Meštrović 2

Susret za treće mjesto ponudio je veliku dozu neizvjesnosti. Prva četvrtina je donijela dosta nervoznu igru s obje strane. Rezultat na kraju četvrtine je bio 7:6 za Zadranke. Drugi period igre je označen nešto boljom igrom Zadranki koje su do poluvremena dohvatile nešto osjetniju prednost od sedam poena. No u trećoj četvrtini Splićanke se bude, Zadranke upadaju u crnu rupu i do kraja perioda izabranice Borana Grgina polako prelaze u vodstvo. Do kraja susreta igralo se koš za koš, a kada su Splićanke u posljednjoj minuti otišle na plus 3 činilo se da je susret gotov, no u posljednjem napadu Zadra Davorka Balić faulirana je prilikom pokušaja šuta za tri, pa se našla na liniji slobodnih bacanja, no na prvom joj je zadrhtala ruka, pa su Splićanke slavile s 55:54 i osvojile treće mjesto.

Na kraju možemo reći kako je bilo vidljivo da obje ekipe skrivaju svoje adute. Zadranke su na susret došle bez kapetanice Antonije Erslan, Lare Nikpalj i trenerice Marije Mazije.


Jolly JBS – Željezničar 81:43 (24:15, 47:18, 67:36)

Jolly JBS: Ivanković 21, Mišura 15, Benić 10, Semren 9, Stojanović 8, Chiabov 6, Periša 4, Cigić 4, Petković 2, Smolić 2
Željezničar: Bugarin 11, Ćato 9, Džebo 7, Ćulafić 6, Memić 4, Karllson 4, Bučaj-Ćatić, Pašić 2

U finalnom susretu su se sastale ekipe domaćina turnira Jolly JBS-a i Željezničara iz Sarajeva. Utakmica je od samog početka bila lišena svake neizvjesnosti. Šibenčanke su autoritativno ušle u susret i od samog početka pokazale da su kvalitetnija ekipa te je njihova prednost rasla iz minute u minutu. Na poluvremenu je rezultat bio 47:18 i trener Edi Dželalija je do kraja susreta mogao iskušavati razne varijante i dati priliku mlađim igračicama. Do kraja susreta je prednost još porasla te je semafor na kraju pokazivao 81:43.

Ekipi Željezničara pehar za drugo mjesto uručila je Maja Naletilić, tajnica ŽKK Jolly JBS, dok je Luci Ivanković, kapetanici pobjedničke ekipe, pehar uručio Mirko Goreta, predsjednik KK Jolly Jadranska banka Šibenik.

Related Articles