Košarkašice Plamen Požege na jakom međunarodnom turniru u Češkoj

Jedini hrvatski predstavnik u Waba ligi ove sezone ŽKK Plamen Požega dio priprema za novu sezonu odrađuje u Češkoj, gdje od 10-12 rujna sudjeluju na pripremnom turniru “Central Bohemia Cup”

Pored našeg premijerligaša na ovom turniru nalaze se dva češka prvoligaša MB Slovanka i BLK Slavia Praha te njemački Flippo Baskets BG 74.

Plamen Požega na ovaj turnir došla je znatno oslabljena bez dvije vrlo važne igračice iz startne petorke. S ekipom nisu doputovale Lana Hrmić i La Mama Kapinga koja je uz Jelenu Ivezić glavni oslonac ove ekipe, i izostanak ove dvije igračice itekako je vidljiv  u igri tima.

Nakon dva natjecateljska dana hrvatski predstavnik ima dva poraza. Prvog dana turnira bolja od požeških košarkašica bila je MB Slovanka koja je slavila rezultatom 98:65

MB Slovanka – ŽKK Plamen Požega 98:65

Plamen Požega: Ivezić 25, Bašić 3, Maričević 6, Griffin 17, Kešeljević 2, Džafić 2, Berger -, Will 10.

dok su u danas odigranom drugom susretu na ovom turniru izabranice Vladimira Englmana poražene od Slavije Prag 96:47

BLK Slavia Praha – ŽKK Plamen Požega 96:47

ŽKK Plamen Požega: Ivezić 18, Bašić 6, Maričević 2, Griffin 3, Kešeljević 7, Džafić 3, Berger -, Will 8.

Foto: ŽKK Plamen Požega/”Central Bohemia Cup”

Unatoč uvjerljivim porazima naš je predstavnik kroz ove  utakmice sa znatno snažnijim protivnicima mogao dobiti jasne odgovore u kojim segmentima igra treba još poraditi prije starta nove natjecateljske sezone i svog premijernog nastupa u Waba regionalnoj ligi.

Svoj nastup na ovom turniru ŽKK Plamen Požega će zaključiti utakmicom protiv njemačke ekipe Flippo Baskets BG 74 čije boje brani i naša Ružica Džankić. Susret je na rasporedu sutra u 11:15 sati, a možete ga pogledati OVDJE.

Foto:”Central Bohemia Cup”/Petr Hněvsa

Related Articles