Košarkaška prijateljstva: Ivana Dujić i Maja Stojanović

Array

U novom izdanju prijateljica s košarkaških terena razgovarali smo s dvije Jollyete. Ivana Dujić i Maja Stojanović su pronašle vremena i odgovorile na par pitanja.

Kad i zašto si se počela baviti košarkom?

Ivana: Košarkom sam se počela baviti prije devet godina. Najveći razlog tome je što sam ispred kuće imala koš na kojem sam stalno provodila vrijeme. Tako se s vremenom pojavila želja i ljubav za tim sportom,pa su me roditelji upisali u košarku.

Maja: Košarkom sam se počela baviti sa osam godina. Razlog početka mog treniranja su zapravo bili moji brat i sestra koji su u to vrijeme trenirali košarku i gledajući njih učinila mi se kao jako zabavan sport te sam se i ja odlučila početi baviti s njim.

Najljepši trenutak dosadašnje karijere?

Ivana: Hm, pa bilo je stvarno puno lijepih trenutaka u dosadašnjoj karijeri,ali ipak bih izdvojila brončanu medalju na juniorskom natjecanju. Dugi niz godina smo stalno osvajale četvrta mjesta, i tada smo napokon učinile korak dalje.

Maja: Najljepši trenutci dosadašnje karijere, hm, bilo ih je jako puno, ali evo mogla bih izdvojiti osvajanje brončane medalje u mlađe kadetskom i u juniorskom uzrastu.

Najteži trenutak dosadašnje karijere?
Ivana: Najteži trenutak definitivno poraz od Francuske juniorske reprezentacije koji je značio neprolazak u polufinale. Silno smo to željele, dale sve od sebe tu utakmicu, jako malo nam je falilo za pobjedu,no ipak nismo je uspjele osvojiti.

Maja: Kao najteži trenutak dosadašnje karijere bih mogla izdvojiti za mene razočaravajući uspjeh na kadetskom prvenstvu moga godišta koje se igralo u Šibeniku na našem domaćem terenu kada smo bile favoritkinje skupa s Medveščakom za prvo mjesto u državi, tada smo potpuno podbacile i završile na četvrtom mjestu, eto to smatram jedinim od najtežih trenutka jer hvala Bogu nikada nisam imala neki težu ozljedu.

Kako najčešće provodiš slobodno vrijeme?

Ivana: Slobodno vrijeme najčešće provodim ispijajući kavu sa svojim najbližim prijateljicama. A kad se nađe slobodnog vremena za vikend,onda odemo vani na večernji izlazak.

Maja: Pa svoje slobodno vrijeme najčešće provodim s prijateljicama na kavama, iako ga nemam baš previše pokušavam ga što bolje iskoristiti pa ponekad i izađemo subotom nakon utakmice vani.

Koji dio svoje košarkaške igre smatraš dobrom, a koji lošom stranom?

Ivana: Što se tiče moje igre, dobrom stranom smatram nesebičnost. Uvijek mi je draže asistirati,nego šutnuti. A lošom stranom najviše smatram manjak samopouzdanja i vjere u sebe, zatim mislim da bih trebali poraditi na šutu i obrani.

Maja: Trenutno sam više zadovoljna obrambenim dijelom igre nego napadačkim iako mislim da bi i obrana i napad trebali biti puno bolji jer ima dosta elemenata igre koji se mogu popraviti i učiniti cjelokupan dojam moje igre boljim.

Koji su ti košarkaški uzori?

Ivana: Pa i neman baš neke posebne uzore,ali za mene je,kao i mnoge druge, najveći uzor Dražen Petrović!

Maja: Moji košarkaški uzori su kao i većini košarkaša Danira Nakić i Dražen Petrović.

Za sami kraj kao i obično cure su rekle par riječi jedna o drugoj.
Maja Stojanović?

Ivana: Maja Stojanović je jedna od mojih najboljih prijateljica, sjajna košarkašica, još bolja osoba. Uvijek smo skupa, i na terenu i van terena. Nadam se da će naše prijateljstvo još dugi niz godina potrajati.

Ivana Dujić?

Maja: Ivana Dujić , po mom mišljenju jako dobra i talentirana igračica. Već dugi niz godina igramo skupa u klubu i s vremenom smo postale jako bliske i rekla bih da je ona jedna od mojih najboljih prijateljica i nadam se da ćemo i u budućnosti ostati u istim odnosima kao i do sada.

Related Articles