Košarkaška prijateljstva: Mia Mašić i Lana Pačkovski

Array

U drugom razgovoru s prijateljicama s košarkaških terena na pitanja su nam odgovarale Mia Mašić iz Pletera te Lana Pačkovski iz Novog Zagreba.

Kad i zašto si se počela baviti košarkom?

Lana: Počela sam se bavit košarkom u petom razredu osnovne škole na nagovor svoje razrednice Mirele Starčević čiji je suprug ženski košarkaški trener. Sport volim od kad sam prohodala, na igralištu sam provodila puno vremena a prije košarke trenirala sam karate.

Mia: Kao dvanaestogodišnjakinja odlazila sam na košarkaško igralište s prijateljima iz kvarta. To su bili moji prvi susreti s košarkaškom loptom i obručem, nakon nekog vremena uslijedilo je učlanjenje u Žkk Riječanka gdje je nastala ljubav prema košarci koja traje i do danas.

Najljepši trenutak dosadašnje karijere?

Lana: Najljepši trenutak karijere definitivno je kada sam bila izabrana u finalu A divizije na Europskom prvenstvu u petorku turnira do 16 godina u Grčkoj.

Mia: Svaki dan na treningu, utakmicama zajedno sa svojim suigračicama doživiš lijepe trenutke koje ti ostanu u sjećanju.Ono što ostaje u posebnom sjećanju su reprezentativne selekcijama gdje si okružen najboljim igračicama svoje generacije. Do sada su mi dva događaja posebno draga, prvi je definitivno nastup za reprezentaciju kadetskom Europskom prvenstvu, dok je drugi ulazak u prvu ligu sa sadašnjim klubom HKK Pleter.

Najteži trenutak dosadašnje karijere?

Lana: Najteži trenutak u karijeri je ozljeda stopala (stres fraktura) koja mi je odnijela skoro jednu cijelu sezonu u Medveščaku.

Mia: Hvala Bogu u dosadašnjoj karijeri nisam imala nikakvu težu ozljedu tako da mogu reći da svaka izgubljena utakmica meni je teški trenutak koji te tjera da treniraš još više i da daš sve od sebe.

lana-packovski

Gdje se vidiš u budućnosti?

Lana: Pošto jako volim košarku i živim za nju htjela bi još napredovati te se dokazati u najjačim košarkaškim ligama.

Mia: Mislim da svakom sportašu je san i cilj dosegnuti najveći mogući level u tome čime se bavimo ! Ja bih voljela jednog dana zaigrati u Europi ali to sve ovisi o meni mom radu i volji ali i o sreći.

Koji su ti košarkaški uzori?

Lana: Diana Taurasi i Becky Hammon.

Mia: Dražen Petrović i Diana Taurasi.

Kako najčešće provodiš slobodno vrijeme?

Lana: Najčešće ga provodim s prijateljima i obitelji, volim otići u kino, na kavu s društvom te provodit vrijeme u krugu dragih ljudi.Ali nemam baš puno vremena radi obveza prema školi i treninzima.

Mia: Najčešće svoje slobodno vrijeme provodim nalazeći se s prijateljima, dečkom, sa svojim suigračicama jer mislim da je jako bitna atmosfera i komunikacija van terena kako bi onda bile složne i na terenu Naravno i sa svojom obitelji koja mi je najveća potpora.

Koji dio svoje košarkaške igre smatraš dobrom, a koji lošom stranom?

Lana: Još moram učiti i poraditi na sebi,zato svakim treningom se trudim bit što bolja i ispraviti nedostatke.Jako mi je teško samu sebe ocjenjivat mislim da mi je najbolja strana to što imam talenat te želim učiti,raditi i postići u košarci velike rezultate.

Mia: Lošom stranom svoje igre smatram brzopletost a onom dobrom stranom prodore posebno prvi korak koji je vrlo dugačak, još bi i šut dodala kao dobru stranu. No košarka je igra i samo red rad i disciplina će nas učiniti boljim igračima. U klubu imam dosta suigračica te trenera s bogatim iskustvom i znanjem koji me savjetuju te od njim mogu puno toga naučiti da budem i postanem što bolja košarkašica.

Mia Mašić
Foto: Sandro Donda/Sportcom

Za kraj su jedna o drugoj rekle par riječi.

Lana za Miu kaže: Moja jako draga prijateljica,vrlo smo bliske već puno vremena,uvijek je vedra,vesela i uvijek me može nasmijati. Imamo puno lijepih trenutaka u reprezentaciji a i van nje.A što se tiče košarke mislim da ima puno potencijala što i pokazuje na terenu i da će svakim danom uz utakmice i treninge biti još bolja.

S druge strane Mia o Lani kaže : Jedna od najpozitivnijih i najdražih osoba u mom životu je definitivno Lana Pačkovski, prekrasna osoba koja će te uvijek uspjeti oraspoložiti i pomoći u bilo kojoj situaciji. Jedna od najperspektivnijih mladih playmakera u Europi, a to dokazuje nagrada koju je osvojila na kadetskom Europskom prvenstvu kad je bila izabrana u petorku turnira. Vjerujem da će imati pred sobom jednu bogatu košarkašku karijeru.

Related Articles