Košarkaški sudac Sreten Radović na Svjetskom prvenstvu

Array

Dubrovački košarkaški sudac Sreten Radović je nedugo nakon ždrijebanja skupina Svjetskog prvenstva dobio veliko priznanje, krajem kolovoza će biti među 40 sudaca koji će “krojiti” pravdu najboljim svjetskim košarkaškim reprezentacijama.

Radović je već dugo u “sudačkoj europskoj prvoj ligi” i do sada je aktivno sudjelovao na četiri Europska prvenstva te nizu važnih utakmica na Starom kontinentu. Ovo će 45-godišnjem sucu biti prvo Svjetsko prvenstvo, a već se se zna da će suditi na utakmicama prvog kruga skupine D u kojoj su Litva, Angola, Južna Koreja, Slovenija, Meksiko i Australija.

Kontaktirali smo Radovića želeći dobiti njegovu izjavu no on je rekao da po sudačkom kodeksu za izjavu mora imati odobrenje od FIBA-e i HKS-a. Zahvalio se na čestitkama i spomenuo da sudac, ako želi biti pravi, mora shvatiti da je on samo servis da bi igraći na terenu pružali publici što vise atrakcije i zadovoljstva. Pozvao nas je da suce ne guramo u prvi plan, “nek’ o SP pričaju Ante, Bojan, Dario, Roko, Jasko… oni su najbitniji.”

Related Articles