Četvrtak, 5 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Eurobasket 2015. godine iz Ukrajine seli u Francusku?

  Kao što sam naslov kaže, pojavila se mogućnost da se sljedeći Eurobasket, previđen za Ukrajinu, odigra u Francuskoj. Ovu vijest prenijeli su mnogi mediji uključujući i one iz Slovenije, Španjolske i Francuske.

  - Advertisement -

  Kao razlozi navode se financijski problemi, ali i trenutno stanje u Ukrajini koje je zabrinjavajuće. Socijalna situacija u državi na istoku Europe je na rubu usijanja i može “eksplodirati” u gotovo svakom trenutku. Također, Ukrajinci zaostaju s gradnjom kompleksa za Eurobasket i, kako se navodi, tek su na 20 posto obavljenog posla.

  Francuski mediji tvrde kako je njihova zemlja spremna za takav događaj. Još 2011. godine bili su voljni organizirati Eurobasket u suradnji s nekim zemljama, ali su odustali zbog nedostatka profesionalizma i povjerenja u Fibu. Sada kako kažu situacija je drugačija. Dvorane imaju, a kao potencijalne navode se one u Parizu, Montpellieru, Dunkerqueu te Pauu.

  Više o ovoj situaciji će se znati nakon sto glavni tajnik Fibe, Kamil Novak, posjeti Ukrajinu. Taj posjet bi se trebao dogoditi uskoro, a tada ćemo imati i konkretnije informacije o ovom, sada možemo slobodno tako reći, slučaju.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE