KPH B: Rudeš dobio Zadar, Cibona Zagrebu ubacila 122

Array

Predzadnjeg dana kadetskog poluzavršnog turnira u Dardi Rudeš je u produžetku došao do prve pobjede protiv Zadra, a Cibona je do vrha napunila koš vršnjaka iz Trnskog.

Iako se sutra sastaju dvije neporažene ekipe i pobjednik te utakmice ide na drugog iz Splita, prema do sad viđenom Cibosima u ovoj skupini ne može nitko parirati i sve osim uvjerljive pobjede nad Vrijednosnicama bilo bi veliko iznenađenje. Zanimljiv će biti okršaj Zagreba i Zadra jer ishodi odlučuju o trećem mjestu. Zagrebu igra pobjeda, Zadru +12, a ostali ishodi odgovaraju Rudešu.

Raspored utakmica, rezultate, statistike i poredak pogledajte na phmladi.crosarka.com/kadeti.

[rezultat id=518]

Zanimljivu i neizvjesnu utakmicu su odigrali Rudeš i Zadar u kojoj smo pobjednika dobili tek u produžetku.

Ekipa iz Rudeša je 15 minuta imala prednost kada Zadar dolazi u egal. Od tada, sljedećih 16 minuta, utakmica je sasvim izjednačena, prednost se mijenjala, a najveća razlika u korist jedne ekipe je samo jednom prešla dva poena.

Tada Šime Batović s tricom i dva ubačaja odvodi Zadrane na, za ovu utakmicu, visokih osam poena. Na suprotnoj strani Ivan Radman uzima odgovornost u svoje ruke te s 12 poena, od 19 ekipe, u posljednjih pet minuta vraća utakmicu u korist svoje momčadi. Imali su Rudešani priliku završiti susret bez stresova, ali Emil Savić gubi loptu a Josip Modrić u posljednjim trenutcima pogađa tricu za poravnane.

U produžetku odlična igra Savića koji u tih pet minuta zabija 12 od svojih 15 poena u utakmici i Rudeš radi 16:0 za sigurnu pobjedu. Zadrani nisu mogli parirati u dodatnih pet minuta, prvi koš u dodatnom vremenu su postigli tek u posljednjoj minuti.

U pobjedničkoj ekipi koja može biti zadovoljna sa svojim nastupima najbolje učinke je upisao Ivan Tvrtko Majić (23p, 9sk), Radman je dodao 19, Savić 15, a Ante Žužul 14. Za poraženu momčad Toni Jelenković je ubacio 23, Marin Dijan 20, a Ivan Dražović 12 poena uz deset skokova.

[rezultat id=519]

Cibona je i protiv Zagreba pokazala svu svoju snagu, svih dvanaest igrača je trener Ivan Kapov rotirao u visokoj pobjedi od 122:50 nad gradskim rivalom Zagrebom.

Mravi su čak u drugoj minuti vodili 5:4, ali nakon toga su takoreći samo sudjelovali u utakmici. Nakon 10 minuta bilo je 22, na poluvremenu 54, a u posljednju četvrtinu Cibona je ušla s 67 poena razlike. Na kraju su svi igrači upisali poene u ukupnom zbiru od 122 i 72 koša viška.

Nik Slavica je u 13 minuta upisao 22 poena, Lovri Mazalinu je 17 bilo dovoljno za dupli učinak od 17 poena i čak  10 asistencija dok je Ivica Zubac to isto skoro napravio u 11 minuta (9p, 11sk).

Related Articles