Kreću kvalifikacije za Eurobasket, sutra u Makarskoj protiv Cipra

Array

Nakon provedenih priprema u Osijeku, Poreču i Širokom Brijegu, te odigranih utakmica sa Švicarskom, Srbijom, Slovenijom, BiH i Italijom Hrvatska košarkaška reprezentacija je u Makarskoj gdje ju očekuje prva utakmica kvalifikacija za Eurobasket 2013.

Hrvatska se nalazi u skupini C u kojoj su još i Austrija, Ukrajina, Cipar i Mađarska. Prvu utakmicu igramo sutra u 21:15 s Ciprom, a utakmica će ići u izravnom prijenosu na Sportskoj televiziji.

Jasmin Repeša je odlučio izostaviti Franu Pilepića i Marka Ramljaka, utakmicu u Makarskoj odraditi će Roko Ukić, Rok Stipčević, Bojan Bogdanović, Kruno Simon, Luka Babić, Goran Vrbanc, Pavle Marčinković, Damjan Rudež, Damir Markota, Lukša Andrić, Luka Žorić i Darko Planinić. Prema najavama, po završetku Europskog U18 prvenstva, reprezentaciji bi se priključio i   naš najbolji junior Dario Šarić.

Ciprani su u prvoj utakmici izgubili u Austriji rezultatom 89:86, a najviše su pokazali Antony King i Christopher Razi iz njemačkih Bundesligaša Artland Dragonsa i Ewe Basketsa te Andreas Pilavas član ciparskog Keravnosa. U drugoj utakmici naše skupine domaćin Ukrajina je uspjela tek u posljednjoj četvrtini pobijediti Mađarsku.

Podsjetimo, po dvije prvoplasirane reprezentacije iz šest skupina i četiri najbolje treće momčadi osiguravaju nastup na Eurobasketu koji se održava 2013. u Sloveniji. Hrvatska nakon Cipra igra 21. kolovoza u Kijevu s Ukrajinom, a utakmica u Osijeku protiv Mađarske (HTV 2) je na rasporedu 24. kolovoza. Dalje slijede utakmica u Austriji 27. kolovoza, uzvrati na Cipru 2. rujna te protiv Ukrajine 5. rujna u Slavonskom Brodu i Austrije 11. rujna u Poreču.

Bez obzira na probleme oko rostera i lošijih igara u pripremnim susretima, od naše reprezentacije očekujemo utakmice bez rezultatske neizvjesnosti.

Related Articles