Križevci iznenadili favorizirani Jolly

Array

U posljednjoj utakmici prvog kola sastali su se Križevci i Jolly JBŠ. Favorizirani Šibenčani pokleknuli su u produžetku protiv žilavih domaćina koji su pokazali da će svima biti tvrdi orah.


Križevci – Jolly JBŠ 84:82(65:65)ot (20:13; 33:30; 49:51)

Križevci: Konjević 16, Matoić, Palčić 4, Palac 2, Marković, Čušek, Kapelari, Maslić 6, Ćubela 27, Rogić 10, Jurjević 12, Kapusta 7.
Jolly: Gulam, Roso 2, Wilhite, Katura 25, Kozić 2, Vrlika, Ross 21, Mrva, Naletilić 12, Perišić 5, Bubalo 4, Cinac 11.


Križevci su otvorili utakmicu košem Jurjevića, a Šibenčani prve poene zabijaju tek nakon dvije minute igre. Prvu četvrtinu obilježili su novopridošli Ivan Ćubela te 17-godišnji Borna Kapusta, svaki je ubacio sedam poena.

Druga dionica započinje kao i prva, košem Jurjevića. Domaći su zaigrali puno agresivnije što je rezultiralo s mnoštvom prekršaja. Ulaskom Dine Cinca Bankari dobivaju na energiji te on do kraja poluvremena zabija devet poena uz pet napadačkih skokova i vraća svoju momčad u igru. Na poluvrijeme, koje je obilježeno lošom šuterskom večeri gostiju iz Šibenika, odlazi se s rezultatom 33:30 za domaće.

Cinac nastavlja s odličnom igrom i u drugom poluvremenu te odmah prvi napad hvata skok i ubacuje nova dva poena. U 23. minuti polaganjem Rossa Jolly prelazi u vodstvo koje nije dugo trajalo jer Ćubela uzvraća s dvije trice. Zadnji napad Josip Naletilić ubacuje dva slobodna bacanja i dovodi svoju momčad u novo vodstvo.

Bolje su Velićevi igrači ušli u zadnju četvrtinu. U 35. minuti odvojili su se na devet poena razlike, što se u tom trenutku činilo neuhvatljivom prednošću. Ipak, tako nisu mislili i Križevčani koji nošeni bučnom publikom, zahvaljujući ponajviše Davoru Konjeviću koji u tom periodu ubacuje tri trice, sustižu prednost. U samoj završnici objema ekipama nedostajalo je koncentracije, a utakmica je ušla u produžetak.

Tamo su se bolje snašli domaći i odmah na početku rade seriju 6:0, što gosti višu nisu mogli sustići. Utakmica je završena rezultatom 84:82. Fenomenalni Ćubela ubacio je 27 poena (trice 6/7), a Konjević je nadodao 16. Kod Jollyja Luka Katura je bio najefikasniji s 25 ubačaja, a pratio ga je i Ross s 21.

Related Articles