Kruno Simon kao jedan od rijetkih Euroligaša dolazi na kvalifikacije

Array

Za razliku od uobičajenog otkazivanja reprezentativnog nastupa koji se mahom događaju u ljeto uoči Eurobasketa i koji su najčešće “opravdani” ozljedama, umorom i pripremama za NBA ligu, sada imamo drugačiju situaciju. Igrači koji bi i htjeli igrati u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo 2019. godine, to ne mogu jer ih klubovi, odnosno poslodavci ne puštaju.

Tako primjerice niti jedan španjolski Euroligaš (ima ih pet) neće pustiti svoje igrače u reprezentaciju, a nedavno smo imali slučaj gdje su se igrači Olympiacosa ispričali savezima i otvoreno stali na stranu poslodavca.

Ipak, iznimke postoje. Jedna od njih je Kruno Simon koji na vlastitu odgovornost dolazi na utakmicu protiv Italije u nedjelju 26. studenog i gdje bi eventualna ozljeda mogla značiti gubitak budućeg ugovora i znatan pad cijene. Odobrenje ima, ali, budimo sigurni, predsjednik i uprava nisu niti malo sretni zbog te odluke.

Moramo biti svjesni da je tu zasigurno dobar dio posla obavio i Velimir Perasović koji mu je trener i koji zbog te odluke, nadamo se, neće požaliti. Pitate se zašto? Anadolu Efes u kontinentalnom natjecanju tovari na dnu ljestvice, a ambicije su im ući među osam najboljih u Europi. Turski velikan četiri dana nakon susreta Hrvatska – Italija igra važan susret protiv Milana. Odsustvom igrača gubi se na kvaliteti treninga, ponajbolji igrači gube svježinu i priprema za utakmicu ne ide planiranim tokom.

Hrvatska prvi susret igra 24. studenog protiv Nizozemske u gostima, a tamo “Doktora košarke” neće biti zbog preklapanje termina klupskih i kvalifikacijskih dvoboja. Nakon utakmice  23. studenog u Litvi protiv Žalgirisa, Kruno sjeda u avion i priključuje se ostalim igračima u Zagrebu.

Related Articles