Kruno Simon: U četvrtfinalima smo gubili od jačih ekipa

Kruno Simon jučer je bio gost SportKlub podcasta gdje je pritom otkrio neka svoja mišljenja o reprezentaciji, četvrtfinalima koji su se smatrali neuspjesima, idućoj sezoni, Efesu i Euroligi. Hrvatski repreprezentativac kazao je kako smo se u dosta slučajeva zapravo precijenili.

Dijelić razgovora prenosimo:

Kakav je dogovor bio Efesa s igračima s obzirom na sve?

Pred potpisom sam produljenja ugovora na još jednu sezonu. Svi bi trebali ostati, koliko sam informiran. Trebala bi ekipa biti potpuno ista ili gotovo ista kao i do sada. Nema razloga za promjene s obzirom na igru.

Koliko je Efes pogođen s financijske strane?

Svaki klub će izgubiti s te strane. Nemam točne informacije koliko će se štedjeti sljedeće sezone, ali moramo biti spremni na manje plaće nego prije.

O reprezentaciji: “Kada si u četvrtfinalu svake godine, onda ne možeš reći da si loš u tom sportu

Reprezentacija?

Nakon dobrog rezultata 2013. je pao kamen sa srca jer rezultati nisu bili bajni. A baš tad je bila ekipa od koje se najmanje očekivao neki veći uspjeh. Pripreme su bile tragične, ali jedna lopta na prvenstvu protiv Gruzijaca je sve promijenila. Pobjeđivali smo puno bolje od nas i krenula je euforija. Izgorili smo u ¼ finalu i izgorili u najbolja četiri jer nije prošlo ni 24 sata između susreta. Tu smo izgubili utakmicu protiv Litve jer smo se pregrijali.

OI Rio?

Kad bi gledao individualce Srbije i Hrvatske u Riju, mi ne bi trebali imati nikakve šanse. Ja sam igrao taj susret ispod svake razine. Babo nas je vukao i do olimpijade i u toj utakmici iznad svih. Ali podbacio sam ja i još nekoliko igrača, a svi smo morali igrati cijelu utakmicu odlično da bi dobili Srbiju. Ovako nismo mogli. No, od Torina uz cijelu Rio najbolji dio karijere. Šteta za tu Srbiju.

Kakva je atmosfera sad u reprezentaciji?

Nisam bio unutra, pa ne mogu reći iz prve ruke. Očito je da stvari idu nabolje. Žao mi je zbog otkazivanja, ali ima i dobrih strana. Bogdanović zbog operacije ni bi igrao da se igralo sada. Teško da bi bilo jednostavno bez najboljeg igrača proći na tom turniru.

Koji je razlog za izostanak rezultata?

Mi nismo objektivan narod. Imali smo ekipu koja je među 7, 8 u Europi. Nekad se moglo poklopit, ali nije da dođemo do medalja. Puno toga je kumovalo tome. No, ako si svako prvenstvo u ¼ finalu ne možeš reći da smo loši u tom sportu. Nama igračima je najteže što nije bilo medalja, ali smo gubili od jačih ekipa. Ali ponekad i od lošijih. Previše se precjenjujemo.

Ostatak razgovora na linku.

Related Articles