Kruno Simon:”Moj san i neostvarena želja je nastup za Cibonu”

Hrvatski reprezentativac i član aktualnog viceprvaka Europe Anadolu Efesa, Kruno Simon, trenutno je u svome Zagrebu. Za RTL vijesti progovorio je o odličnoj sezoni, reprezentaciji, ali i otkrio neostvarenu želju.

“Uživam u svome Zagrebu, iako je sada trebao biti vrhunac sezone.”

Njegov Efes bio je vodeći u turskom prvenstvu, ali i u Euroligi, u trenutku prekida natjecanja.

_

“Sigurno da smo mi najpogođeniji tom odlukom da se prekinu prvenstva. Bili smo u fantastičnoj formi, igrali od prve utakmice odlično. Po meni smo bili prvi favoriti za osvajanje Eurolige, ali ovo su stvari na koje ne možeš utjecati.”

Ugovor s Efesom vrijedi mu i iduću sezonu, a ostanak će ovisiti i o financijama kluba. Upitan je i do kada misli igrati košarku?

“Teško mi je reći, s 35 godina ne možeš raditi neke velike planove. Sada se osjećam fantastično, a prestat ću igrati kad osjetim da sam umoran, da mi se ne da odlaziti na treninge.”

Ponikao je u Trnskom, igrao i za Unicaju i Kuban, ali najveću želju nije ostvario.

“Kad sam bio mali, san mi je bio zaigrati za Cibonu. To je moja neostvarena želja. Vidio sam puno primjera kada se igrači vrate tako u nekim godinama, pa nisu u stanju igrati na pravom nivou. Htio bi izbjeći da se dođem sramotiti u svoj grad.”

Kruno se veseli odgođenom kvalifikacijskom turniru u Splitu.

“U svakom slučaju mi je žao. Pojavila se ta neka kemija, svi smo jedva čekali taj turnir. Nadam se da ćemo do 2021. zadržati duh i izboriti Olimpijadu.”