Krunoslav Krajnović nastavlja rad u Prievidzi: “Moram biti zadovoljan završetkom sezone!”

Nakon što je u protekloj sezoni preuzeo slovačku Prievidzu koja je tada boravila zakucana za dno lige i spasio ju ispadanja, Krunoslav Krajnović sada je dogovorio i nastavak suradnje.

Krunoslav Krajnović će s klupe u novu sezonu povesti slovačku Prievidzu nakon što je u protekloj sezoni uspio napraviti malo čudo i spasiti ih ispadanja u niži rang slovačke košarke.

Momčad nije uspjela izboriti doigravanje unatoč ostvarenih šest pobjeda u nastavku sezone, a nakon što su u uvodnih deset kola upisali deset poraza. Dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi odrađene su bez poraza i Krajnović je na kraju, kako kaže, zadovoljan izborenim ostankom: “S obzirom kako je protekla sezona počela i u kakvom je stanju ekipa bila kada sam ju preuzeo u prosincu prošle godine, moram biti zadovoljan sa završetkom iste. Naravno da sam očekivao kod preuzimanja ekipe koja je tada imala omjer od nula pobjeda i deset poraza da još uvijek nekako mogu uspjeti nešto promijeniti i osigurati playoff, mi smo tri kola prije kraja i bili u igri, no nažalost nismo uspjeli.

Drago mi je da se taj rad vidio u kvalifikacijama za opstanak u ligi koje su momci odradili maksimalno korektno uz sve obveze koje smo postavili pred sebe i koje su riješili bez poraza, a što je na kraju i najbitnije.”

Cilj u novoj sezoni – doigravanje!

Krajnović se sada u miru može posvetiti sastavljanju momčadi za novu sezonu u kojoj je cilj izboriti doigravanje: “Što se tiče sljedeće sezone, praktički smo već nakon tjedan dana nastavili trenirati s igračima koji imaju ugovor, potpisali smo još jednog momka koji će biti u ekipi sljedeće tri godine, a trenutno radimo na slaganju ekipe za koju nam je budžet isti kao i prošle godine.

Probat ćemo složiti karakterno bolju ekipu nego što je to bilo na početku protekle sezone kako bi ostvarili taj postavljeni cilj – a to je doigravanje. Neće biti lako, no trebamo biti strpljivi, 70% ekipe će biti novo, složeno ispočetka, i jasno je kako će trebati vremena da ekipa izgleda kako treba – kompaktna na terenu.”

Krajnović ima bogatu trenersku karijeru iza sebe, već s 20 godina počeo je raditi u mlađim kategorijama Zagreba, a potom Cibone i Gorice. S navršenih 30 godina otisnuo se u Slovačku, točnije Lučenec, gdje je dobio priliku prvi put u karijeri voditi seniorsku momčad i biti prvi trener. Ondje je 2006. godine osvojio svoj prvi naslov prvaka te je imenovan trenerom sezone, dok je 2007. osvojio kup.

Uslijedili su angažmani u Spišskoj Novoj Vesi, Žilini i Komarnom prije nego se vratio u Slavonski Brod. Nakon dvije godine provedene u Hrvatskoj, 2013. godine odlučio se na novi odlazak u Slovačku gdje je sjeo na klupu upravo Prievidze. U regiji je još vodio kosovski Bashkimi te Široki. Svoj posljednji trofej osvojio je 2020. godine kada je s Prievidzom osvojio naslov u kupu.

Gospodinu Krajnoviću zahvaljujemo na odvojenom vremenu za naš portal te mu želimo puno sreće u novoj sezoni.


FOTO: Vladimír Dorňák

Related Articles