Kučić: “Gorica nam ne leži, ali pokazali smo da ih možemo pobijediti”

Košarkaši Cedevite Junior slavili su na gostovanju kod Gorice čime su izborili treću, odlučujuću četvrtfinalnu utakmicu.

Najzanimljiviji četvrtfinalni par opravdao je visoka očekivanja. Iako su Vitamini regularni dio sezone završili ispred Gorice, u međusobnim susretima rezultat je bio 3:1 u korist Bikova, stoga dvije četvrtfinalne utakmice u kojima je odlučivala zadnja lopta ne dolaze kao iznenađenje.

Posljednji čin ove trilogije na rasporedu je u utorak u 18 sati, a utakmicu iz redova Cedevite Junior najavili su Vito Kučić i Damir Mulaomerović.

“U subotu smo pobijedili, izjednačili seriju i vratili ju u Dom sportova, kod nas. Mislim da će biti tvrda utakmica, ali vjerujem da smo energetski jako dobri. Potrošeni jesmo, ali radili smo dobro cijelu sezonu i mislim da po tom pitanju ne bi trebalo biti problema. Pitamo nas same hoćemo li biti dovoljno pametni i iskoristiti ovu priliku. Idemo pobijediti. Gorica nam ne leži previše, ali pokazali smo da ih možemo dobiti, slavili smo na njihovom terenu i svaka naša utakmica je bila na jednu loptu. Treba imati i ponešto sreće, ali ne bojim se. Vjerujem da će biti i više publike, ipak nam je to vjetar u leđa kada vidimo pune tribine, da se skupi Dom sportova i da zajedno pobijedimo”, izjavio je razigravač Vitamina.

Mulaomerović: Pokazali smo karakter

Posebno zadovoljan nakon druge utakmice bio je trener Vitamina Damir Mulaomerović: “Meni je drago da su momci vratili seriju u Dom sportova, na naš teren, mislim da je stvarno ovaj četvrtfinalni par bio najzanimljiviji u doigravanju, da smo imali dvije vrhunske utakmice, na jednu loptu i očekujem da će tako biti i u utorak. Mislim da će odlučiti tko će imati više svježine, više energije jer se playoff igra visokim intenzitetom. Vjerujem u naše momke, pokazali smo karakter, odigrali u gostima dosta dobro, prije svega obrambeno, nadam se još jednoj dobroj utakmici i prolasku u polufinale.”

KK Cedevita Junior (FOTO: HKS/Marin Sušić)

Trener Mulaomerović potom je uputio poziv navijačima: “Volio bih da u Dom sportova dođe što više ljudi, tko god je bio na ove dvije utakmice mislim da je vidio dobru košarku, dobro nadigravanje, natjecateljski štih, puno dobrih poteza, i individualnih i momčadskih, bilo je jako zanimljivo. Tako ću i ovom prilikom pozvati sve, prije svega naše navijače i sve koji vole košarku da dođu u utorak u 18:00 u Dom sportova na jako zanimljivu utakmicu, pogotovo što su ove dvije prve utakmice bile neizvjesne, a to je ono što ljudi vole.”

Odluku o posljednjem putniku u polufinale možete pratiti u izravnom prijenosu na ArenaSport televiziji u utorak od 18 sati.


FOTO: KK Gorica/Nenad Mudrinić

Related Articles