Kukoč: “Poslušao sam Draženov savjet”

Toni Kukoč razgovarao je s grčkim medijima. Kuki kaže kako je oduvijek igrao i trenirao isključivo s igračima najvišeg dosega i kako postoje sličnosti njegovih Bullsa s Jugoplastikom, reprezentacijom iz 92. i onom bivše države, prenosi grčki portal sport24.gr.

“Postoji osnovna sličnost između tih timova. Imali smo sjajne trenere. Imao sam sreće što sam u Splitu igrao s Dinom Rađom. Dakle, otkad znam za sebe ja sa s njim na parketu. Kao klinci smo napravili ogroman posao, prvu malu dinastiju u Europi s ta tri naslova”

Kuki kaže da je razlika bila samo u godištu:

“U svim tim ekipama bili su igrači koji znaju što je potrebno da bi došli na vrh. Nisu se bojali treninga, boli i dodatnog rada. Znali su važnost posvećenosti i fokusiranosti. Razlika je bila smao u godinama. S jedne strane sam bio mladić koji je htio biti lider, a s druge sam možda bio i dio najbolje ekipe ikada.”

Već 1990. bio je izabran na NBA draftu, a oko tog poteza savjetovao ga je Dražen Petrović. U to vrijeme je talijanska liga, kako u nogometu, tako i košarci generirala ogromne novce. Rađa, Komazec i mnogi reprezentativci su tamo igrali…

“Dražen me savjetovao da odem u Italiju. Mislim da je to bila dobra odluka.”

Itekako dobra odluka jer je potpisao petogodišnji ugovor s Benettonom u vrijednosti od preko 15 milijuna dolara, točnije 15 milijuna i tristo tisuća dolara. Naslovi tadašnjih medija glasili su:

“Toni Kukoč je najplaćeniji sportaš u Italiji.” Zanimljiv podatak je da su u to vrijeme tamo već boravili Dino Rađa, Diego Maradona Ruud Gullit i mnoge druge sportske ikone.

 

Kuki nastavlja o srazu s Amerikancima u Barceloni. Njegovi budući igrači bili su nabrijani:

“Nisam mnogo razmišljao o tome jer sam znao da ćemo se kad tad sresti. Nisam odigrao dobro prvu utakmicu. Čuvala su me dva najbolja obrambena igrača svijeta u tom trenutku. Pippen i Jordan. Ne mislim da bi mnogo ljudi to preživjelo.”

Upravo zbog činjenice da je u Americi prikazan kao neki Jerryjev mali (op.a. Jerry Krause, tadašnji GM Bullsa), navukao je revolt Pippena i Jordana na sebe koji tada nisu preferirali Krausea. No, Kuki se ubrzo snašao te je postao neizostavni kotačić u momčadi Chicago Bullsa.

 

Related Articles