Srijeda, 29 lipnja, 2022
More

  Kup Krešimir Ćosić: Furnir pobijedio Zabok i pridružio se velikoj trojci u polufinalu

  Kup Krešimir Ćosić je donio novo iznenađenje. Furnir je na gostovanju u Zaboku slavio s rezultatom 67:82 i tako izborio polufinale u kojem će se pridružiti velikoj trojci. Split i Zadar su već ranije osigurali svoja mjesta, a Cibona je bila bolja od Škrljeva.

  Zabok bez šanse. Momčad Ivana Tomasa kao da se ispuhala nakon velike pobjede protiv Splita u prvenstvu prošlog vikenda. Furnir je bio bolji protivnik tijekom svih 40 minuta. Egal je potrajao prvih 16-17 minuta, a tada su Petar Perić i Andre Isabell Jr. kreirali mini seriju kojom su odveli goste na 34:42 nakon prvog poluvremena.

  Sve što se od domaćih moglo vidjeti jest jedan dobar pokušaj prijetnje sredinom treće dionice kada su smanjili na minus tri (44:47) preko Workua. Furnir je uspio izdržati nalet pa u zadnjih deset minuta ulaze sa sedam poena viška (53:60).

  Furnir pod kontrolom u zadnjih deset minuta

  Odlično su košarkaši Furnira odradili zadnju dionicu, a domaći su se preko Črnjevića i Jambrovića najviše približili na 60:67 šest minuta prije kraja. No, Zagrepčani završnicu odrađuju kvalitetno pa su Smolić i Isabell Jr. potpuno riješili sve dvojbe.

  29 Isabell Jr.-a

  Tramaine Andre Isabell Jr. bio je igrač utakmice s 29 poena kod Furnira. Pritom je imao u sedam skokova te četiri ukradene lopte. Makur Puou je ubacio 13, a dvocifren je još bio Lukša Buljević s 10 poena. Domaće je predvodio Worku sa 17 poena. Antonio Črnjević je ubacio 15 uz devet skokova. Patrik Jambrović je također bio na devet skokova, ali uz 13 poena.

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave