Kup Krešimir Ćosić: Furnir pobijedio Zabok i pridružio se velikoj trojci u polufinalu

Kup Krešimir Ćosić je donio novo iznenađenje. Furnir je na gostovanju u Zaboku slavio s rezultatom 67:82 i tako izborio polufinale u kojem će se pridružiti velikoj trojci. Split i Zadar su već ranije osigurali svoja mjesta, a Cibona je bila bolja od Škrljeva.

Zabok bez šanse. Momčad Ivana Tomasa kao da se ispuhala nakon velike pobjede protiv Splita u prvenstvu prošlog vikenda. Furnir je bio bolji protivnik tijekom svih 40 minuta. Egal je potrajao prvih 16-17 minuta, a tada su Petar Perić i Andre Isabell Jr. kreirali mini seriju kojom su odveli goste na 34:42 nakon prvog poluvremena.

Sve što se od domaćih moglo vidjeti jest jedan dobar pokušaj prijetnje sredinom treće dionice kada su smanjili na minus tri (44:47) preko Workua. Furnir je uspio izdržati nalet pa u zadnjih deset minuta ulaze sa sedam poena viška (53:60).

Furnir pod kontrolom u zadnjih deset minuta

Odlično su košarkaši Furnira odradili zadnju dionicu, a domaći su se preko Črnjevića i Jambrovića najviše približili na 60:67 šest minuta prije kraja. No, Zagrepčani završnicu odrađuju kvalitetno pa su Smolić i Isabell Jr. potpuno riješili sve dvojbe.

29 Isabell Jr.-a

Tramaine Andre Isabell Jr. bio je igrač utakmice s 29 poena kod Furnira. Pritom je imao u sedam skokova te četiri ukradene lopte. Makur Puou je ubacio 13, a dvocifren je još bio Lukša Buljević s 10 poena. Domaće je predvodio Worku sa 17 poena. Antonio Črnjević je ubacio 15 uz devet skokova. Patrik Jambrović je također bio na devet skokova, ali uz 13 poena.

Related Articles